مثلث خطر صورت چیست؟
saminnurses1401-06-24T06:29:09+04:30در این صفحه بخوانید:
Toggleهمه چیز در مورد مثلث خطر در صورت
آیا میدانید مثلث خطر چیست؟ حتما برای همه ما پیش آمده که در یک روز مهم روبروی آینه متوجه جوشی بزرگ بر روی ناحیه بینی خود شده باشیم.
شاید با خود فکر کنیم با ترکاندن جوش بزودی از شر آن خلاص میشویم.
با این حال، وقتی صحبت از سلامتی شما می شود، یک مثلث وجود دارد که نباید در مورد آن چیزی ندانید.
چرا نباید به جوش های روی بینی یا نزدیک دهانتان دست بزنید؟
حال ببینیم مثلث خطر چیست و چرا میتواند خطرناک باشد؟ مثلث خطر صورت شامل ناحیه ای از گوشه های دهان تا پل بینی شامل بینی و فک بالا میباشد. با توجه به ماهیت خاص خونرسانی به بینی انسان و ناحیه اطراف آن، ممکن است، عفونت رتروگراد از ناحیه بینی به مغز سرایت کند و باعث ایجاد غار، ترومبوز سینوسی ، مننژیت و یا آبسه مغزی شود البته این امر بسیار بعید و نادر است .
این قسمت حتی به عنوان “مثلث مرگ” شناخته می شود. و جایی است که هرگز نباید به جوش آن دست بزنید، زیرا می تواند منجر به عفونت در مغز شما شود!
متخصصین پوست، توضیح می دهند که چرا مثلث خطر چنین خطراتی را به همراه دارد و چگونه می توان از عوارض جلوگیری کرد.
چه چیز در مورد مثلث خطر خطرناک است؟
این بخش کوچک از صورت خود را به عنوان یک خط مستقیم به مغز خود در نظر بگیرید. این به لطف سینوس غاری شماست، شبکه ای از سیاهرگ های بزرگ که در پشت حدقه چشم شما قرار دارد. از طریق این سینوس، خون از مغز شما خارج می شود.
این امر به دلیل ارتباط وریدی (از طریق وریدهای چشمی) بین سیاهرگ صورت و سینوس غار امکان پذیر است . سینوس کاورنو در داخل حفره جمجمه ، بین لایه های مننژ قرار دارد و مجرای اصلی تخلیه وریدی از مغز است. با وجود این استدلال تشریحی نسبتاً قابل قبول، تنها عفونتهای شدید صورت (به عنوان مثال، آبسه بینی) میتواند منجر به عارضه عفونی سیستم عصبی مرکزی عمیقتر شود.
می دانیم که دریچه های وریدی در سیاهرگ های چشم و صورت وجود دارد. بنابراین، فقدان دریچه های وریدی نیست، بلکه وجود ارتباطات بین سیاهرگ صورت و سینوس کاورنو و جهت جریان خون است که در انتشار عفونت از صورت مهم است. اکثر مردمو نه البته همه، دریچه هایی در این رگ های خاص صورت دارند.
ارتباط بین این ناحیه و خطر ترومبوز سینوس حفره ای در اوایل سال 1852 مشخص شد. در حالی که این اختلال با توسعه انواع آنتیبیوتیکها بسیار غیرمعمول شده است، اما هنوز هم شانس بسیار کمی برای ابتلا به خطر بالای بیماری و یا حتی مرگ دارد و نیاز به درمان تهاجمی با آنتیبیوتیکها و رقیقکنندههای خون دارد.
نکاتی برای رهایی از شر جوشها
از کمپرس گرم استفاده کنید. یک حوله شستشو را در آب داغ خیس کنید و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آن ناحیه صورت خود قرار دهید.
از چسب های مخصوص جوش استفاده کنید. اگر جوش شما قبلاً باز شده است، می توانید از چسب های مخصوص جوش و یا اسپری نیواشا استفاده کنید تا عفونت آن را برطرف کند.
به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است در صورت نیاز در مورد گزینه های ایمن اما سریع تر، از جمله تزریق کورتیزون و آنتی بیوتیک به شما کمک کند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
اگر روی صورت خود عفونت دارید، آن را به دقت تحت نظر داشته باشید و به سلامت کلی خود برای هرگونه تغییر قابل توجه در احساس خود توجه کنید، به خصوص در عرض 5 تا 10 روز پس از شروع عفونت.
عفونت ممکن است شروع به گسترش و بزرگتر شدن کند، و یا قسمتهای بیشتری را پوشش دهد، و ممکن است از نظر بدنی بیشتر احساس بیماری کنید. اگر تب، لرزش، لرز اتفاق افتاد، در اسرع وقت برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
منابع: wikipedia – clevelandclinic