
ویزیت پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل( 24 ساعته )
ویزیت پزشک متخصص کلیه در منزل فقط با یک تماس

تماس با اپراتور
کلیه
کلیهها، دو عضو لوبیایی شکل هستند که به عنوان سیستم تصفیه مواد زائد بدن انسان عمل میکنند. کلیهها، ۱۲ بار در ساعت، خون شما را فیلتر میکنند تا آب اضافی و مواد شیمیایی ناخواسته یا مواد زائد در خون، از طریق ادرار دفع شوند. کلیهها نقشی حیاتی در بدن انسان دارند و به همین دلیل باید مورد توجه قرار گیرند و از آنها به خوبی مراقبت شود. اما گاهی اوقات در اثر عوامل مختلف، ممکن است این اندامهای مهم دچار بیماری و آسیب شوند. بیماریهای کلیه سبب میشوند که در عملکرد آنها اختلال ایجاد شود و نتوانند خون شما را به طور موثر فیلتر کنند. در این مقاله قصد داریم، درباره علائم عفونت کلیه، سنگ کلیه و دیگر بیماریهای مربوط به آن صحبت کنیم. همچنین در مورد نحوه درمان و آزمایشات مرتبط با این بیماریها توضیحاتی ارائه دهیم. اگر علاقهمند به این موضوع هستید، تا انتها همراه ما باشید.

تاریخچه ویزیت پزشک متخصص در منزل

از اولین روزهای پزشکی حرفهای، برای پزشکان مرسوم بود که برای ویزیت، به خانه بیماران مراجعه کنند. تماس گرفتن با پزشکی که به خانه بیاید تا بیمار را در آسایش خانه، درمان کند، امری عادی بود. زیرا در آن زمان بسیاری از بیماران، وسیله نقلیه برای مراجعه به مطب پزشکان را نداشتند.
علاوه بر این، اگر فرد به دلیل شدت بیماری توان راه رفتن نداشت، نمیتوانست به ملاقات پزشک برود. وقتی بیمار از تب شدید رنج میبرد یا به سختی میتوانست از رختخواب بلند شود، چگونه میخواست خود را به مطب دکتر برساند؟ آن زمان، آمبولانس هم وجود نداشت که بیمار را به بیمارستان منتقل کند. بنابراین هیچ راه حلی باقی نمیماند، جز این که پزشک به خانه بیمار بیاید. به این ترتیب، در مواقع اضطراری، به پزشک پیغام میدادند که به سرعت خود را به منزل بیمار برساند. علاوه بر این، اکثر پزشکان، پزشک عمومی بودند و احتمالا همه درمانها را از عملهای جزئی گرفته تا جراحی انجام میدادند. آنها میدانستند که چگونه آلرژیها را درمان، دمای بدن بیمار را اندازهگیری کنند و نوزادان را به دنیا بیاورند. بدین ترتیب ویزیت دکتر در منزل انجام میشد و بیمار از روشهای درمانی و داروهایی که توسط پزشک برای او تجویز میشد، استفاده میکرد.
کلیه کجاست؟
کلیهها در حفره شکمی قرار دارند. اما عدم تقارن درون حفره شکمی ناشی از کبد، معمولا منجر به این میشود که کلیه راست، کمی پایینتر از کلیه چپ باشد و کلیه چپ کمی بیشتر از کلیه راست، در قسمت میانی قرار گیرد. کلیه راست، درست زیر دیافراگم و در پشت کبد و کلیه چپ، زیر دیافراگم و پشت طحال قرار دارد.
کلیهها در دیواره پشتی حفره شکم، درست بالای خط کمر، جای گرفتهاند و توسط قفسه سینه محافظت میشوند. آنها در پشت صفاق، پوشش غشایی حفره شکمی قرار دارند.

درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
عفونت کلیه چیست؟
عفونت کلیه (پیلونفریت)، یک بیماری دردناک و ناخوشایند است که در اثر انتقال نوعی باکتری از مثانه به یک یا هر دو کلیه ایجاد میشود. یک باکتری به نام اشریشیاکلی (EColi)، عامل حدود ۹۰درصد عفونتهای کلیه است. علائم عفونت کلیه اغلب در عرض چند ساعت ظاهر میشوند. این بیماری اگر به موقع درمان شود، آسیب جدی وارد نمیکند، ولی میتواند احساس ناخوشایندی در شما ایجاد کند. اما اگر در درمان عفونت کلیه غفلت کنید، ممکن است به کلیهها آسیب جدی وارد شود.

علائم عفونت کلیه چیست؟
در اینجا برخی از مهمترین علائم عفونت کلیه که میتوانند به پزشک در تشخیص عفونت کلیه کمک کنند، آورده شده است. هر چه علائم شدیدتر باشند، احتمال عفونت کلیه بیشتر است. علائم عفونت کلیه عبارتند از:
- شروع ناگهانی لرز
- تب بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد
- درد در کشاله ران، کمر یا پهلو
- حالت تهوع
- استفراغ
- اسپاسم عضلات شکم
همچنین علائم عمومیتر عفونت ادراری فوقانی عبارتند از:
- پوست برافروخته یا قرمز
- ادرار دردناک
- افزایش ادرار
- عدم خارج شدن ادرار با وجود احساس فوریت
- ادرار کدر
- رنگ غیرطبیعی ادرار
- وجود خون در ادرار
- ادرار با بوی بد
اگر هر یک از این علائم فوق را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. ما در مرکز خدمات درمانی ثمین، میتوانیم بهترین پزشکان کلیه و مجاری ادراری را به منزل شما اعزام کنیم تا دیگر مجبور نباشید در صف انتظار مطبها و بیمارستانها معطل شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
سنگ کله چیست؟
پس از این که با علائم عفونت کلیه آشنا شدید، به سراغ یکی دیگر از بیماریهای رایج کلیه، یعنی سنگ کلیه میرویم. سنگهای کلیه، بلورهای جامدی هستند که از نمک موجود در ادرار تشکیل میشوند. سنگ کلیه میتواند جریان ادرار را مسدود کرده و باعث عفونت، آسیب کلیه یا حتی نارسایی کلیه شود. آنها ممکن است در اندازهها مختلفی باشند. خطر ابتلا به سنگ کلیه برای مردان یک در ۱۰ و برای زنان یک در ۳۵ است. افرادی که به سنگ کلیه دچار میشوند، احتمال ابتلا دوباره آنها بین ۵ تا ۱۰درصد در سال است. همچنین ۳۰ تا ۵۰درصد از افرادی که اولین سنگ کلیه را تجربه کردهاند، در عرض ۵ سال آینده ممکن است به سنگ کلیه دوم مبتلا شوند. پس از پنج سال، خطر ابتلا کاهش مییابد. با این حال، برخی از افراد در تمام زندگی خود دچار این عارضه میشوند.

سونوگرافی کلیه در منزل چگونه انجام میشود؟
اولتراسوند یک فناوری امواج صوتی غیرتهاجمی برای تولید تصاویر از اندامها و ساختارهای بدن است.
سونوگرافی کلیه در منزل، به طور خاص کلیهها و مثانه را هدف قرار میدهد. پزشک هنگام مراجعه به منزل شما، یک دستگاه پرتابل سونوگرافی را همراه خود میآورد. این دستگاه روی پوست بیمار قرار میگیرد و امواج صوتی از خود ساطع میکند. امواج صوتی وارد بدن میشوند، از اندامها جهش میکنند و دادههایی تولید میکنند که رایانه آن را به تصاویر تبدیل میکند.
پزشکان از سونوگرافی کلیه در منزل برای تشخیص علائم عفونت کلیه و سایر بیماریهای آن استفاده میکنند. سونوگرافی در منزل، نسبت به اشعه ایکس ایمنتر است، زیرا برای تولید تصاویر از تشعشعات استفاده نمیکند.

سونوگرافی کلیه در منزل چه چیزی را نشان میدهد؟
سونوگرافی کلیه، تصویر دقیقی از اندازه، شکل و وضعیت کلیهها در بدن ارائه میدهد. در صورتی که از موارد زیر رنج میبرید، پزشک ممکن است سونوگرافی کلیه را تجویز کند:
- سنگ کلیه
- عفونت کلیه
- انسداد مجاری ادراری
- کلیه پلیکیستیت
- وجود تومور در کلیه
- آبسه کلیه
- جمع شدن مایعات در کلیه
سونوگرافی کلیه در منزل، همچنین برای کمک به تخلیه مایعات و جمعآوری نمونههای بافتی (بیوپسی) استفاده میشود. سونوگرافی عروق کلیه در منزل با رنگ کنتراست انجام میگیرد و میتواند جریان خون در کلیهها را نیز ثبت کند.

مرکز خدمات درمانی ثمین با برخورداری از بهترین دستگاههای سونوگرافی پرتابل میتواند سونوگرافی کلیه در منزل را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت برای شما انجام دهد.
درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم؟
مصرف برخی از نوشیدنیها و مواد غذایی میتوانند به شما در دفع سنگ کلیه کمک کنند. این نوشیدنیها و مواد غذایی عبارتند از:
آب
شایعترین دلیل تشکیل سنگ کلیه، کمبود آب است. نوشیدن آب زیاد در هنگامی که سنگ کلیه دارید، توصیه میشود. نوشیدن ۸ لیوان آب در روز، میتواند به دفع سموم بدن کمک کند. آب مواد موجود در ادرار را رقیق میکند و احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهد. همچنین بهتر است از نوشیدنیهای حاوی سیترات مانند لیموناد یا آب پرتقال استفاده کنید، زیرا سیترات به جلوگیری از تشکیل سنگ کمک میکند.
لوبیا قرمز برای درمان و کاهش علائم عفونت کلیه
لوبیا سرشار از پروتئین است، ترکیبی از فیبرهای محلول و نامحلول دارد که برای سلامت دستگاه گوارش شما مفید است. لوبیا قرمز نیز سرشار از کربوهیدرات است، اما این کربوهیدراتها از نوع خوب هستند که به عنوان کربوهیدراتهای آهستهرهش نیز شناخته میشوند. لوبیا دارای شاخص گلیسمی پایینی است که برای بیماران دیابتی مفید است، همچنین دارای مواد معدنی ضروری است که به کاهش کلسترول و کاهش وزن کمک میکند. ویتامین B موجود در لوبیا به حل شدن و دفع سنگها و کمک به بهبود عملکرد کلی کلیه و کاهش علائم عفونت کلیه کمک میکند. میتوانید لوبیا قرمز را به شکل آبگوشت لوبیا یا همراه با برنج، به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
سرکه سیب
سرکه سیب، حاوی اسید استیک و مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B و ویتامین C است. اسید سیتریک موجود در سرکه سیب، به حل کردن سنگ کلیه کمک میکند. مصرف منظم این داروی طبیعی، در دفع ناخالصیهای کلیه موثر است.
آبلیمو و عسل
ترکیب آبلیمو و عسل یکی از سالمترین اکسیرهاست. عسل و لیمو فواید بسیاری برای سلامتی دارند که آنها را به یک درمان موثر برای مشکلات مختلف سلامتی تبدیل میکند. لیمو سرشار از سیترات است که به مبارزه با سنگ کلیه در بدن ما کمک میکند. آب لیمو، سیترات ادرار را افزایش میدهد و باعث جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه میشود. نوشیدن ۵ تا ۶ لیوان آبلیمو با چند قاشق عسل، میتواند سنگها را به سرعت حل کرده و درد را کاهش دهد.
آب انار برای جلوگیری از علائم عفونت کلیه
انار منبعی غنی از فیبر، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم است. این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است که کلیهها را سالم نگه میدارد و مانع از بروز علائم عفونت کلیه میشود. پتاسیم موجود در انار به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک میکند. همچنین سطح اسیدیته ادرار را کاهش میدهد و احتمال ابتلا به سنگ کلیه در آینده را پایین میآورد.

آب ریحان
ریحان دارای خواص دارویی است که در تقویت بدن و تسکین بیماریهای تنفسی موثر است. برای سنگ کلیه، ریحان یک درمان مفید است. این گیاه به تعادل مایعات، مواد معدنی و اسید اوریک در کلیهها کمک میکند. برای دفع سنگ کلیه، میتوانید برگهای تازه ریحان را در آب بجوشانید یا یک قاشق پودر ریحان را در آب جوش با عسل مخلوط کنید و بنوشید.
خرما
خرما سرشار از منگنز، مس، منیزیم و سایر مواد مغذی ضروری است. این ماده غذایی همچنین دارای مقدار زیادی فیبر است که میتواند به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کند. منیزیم موجود در خرما در پاکسازی کلیهها و جلوگیری از ایجاد علائم عفونت کلیه موثر است و مایعات غیر ضروری و سنگها را از کلیهها دفع میکند. خرما را یک شب در آب خیس کنید و روز بعد مصرف کنید. این کار یک درمان عالی برای سنگ کلیه است.
دردهای مرتبط با کلیه
درد کلیه چپ
درد کلیه چپ و راست، معمولا در پشت شما، جایی در زیر دندهها، سمت راست یا چپ ستون فقرات، احساس میشود. این درد ممکن است به نواحی دیگر مانند پهلوها، بالای شکم یا کشاله ران گسترش یابد. اگر سنگ کلیه دارید، معمولا درد را در کمر، پهلو، پایین شکم یا کشاله ران احساس میکنید. لازم به ذکر است که کمردرد ناشی از مشکلات عضلانی معمولا در قسمت پایین کمر اتفاق میافتد، در حالی که درد ناشی از مشکلات کلیوی معمولا در پشت و زیر دندهها احساس میشود. علائم عفونت کلیه و دیگر بیماریهای مرتبط با آن، میتواند شامل تب، استفراغ، درد در پهلوها یا ادرار دردناک باشد.

درد کلیه راست
درد کلیه راست و چپ ممکن است در اثر آسیب، بیماری یا عفونت کلیهها ایجاد شود. از آنجایی که کلیهها به ستون فقرات و کیسه صفرا نزدیک هستند، مهم است که درد کلیه را از سایر علل درد متمایز کنید. بسته به علت زمینهای، درد کلیه راست و چپ، میتواند مبهم و ضرباندار یا تیز و شدید باشد. درد کلیه معمولا عمیقتر از کمردرد است و در قسمت فوقانی کمر، درست زیر دندهها احساس میشود. همچنین باید به علائم عفونت کلیه نیز توجه کنید. این درد ممکن است یک کلیه یا هر دو کلیه را درگیر کند. علت این ناراحتی میتواند مربوط به داخل کلیهها، مربوط به اندام بالای کلیهها یا مربوط به انسداد یا اختلال در زیر کلیهها باشد.
اگر از درد کلیه رنج میبرید و نمیتوانید به بیمارستان مراجعه کنید، نگران نباشید، ما در مرکز خدمات درمانی ثمین با بهترین پزشکان متخصص کلیه همکاری میکنیم. کافی است با ما تماس بگیرید تا یک پزشک متخصص کلیه به منزل شما اعزام کنیم
درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
علائم سنگ کلیه در زنان

سنگ کلیه از نظر اندازه متفاوت است. سنگهای ریز، کمتر در کلیهها یا سایر قسمتهای دستگاه ادراری، گیر میکنند. علائم خفیف تا متوسط سنگ کلیه در زنان، ممکن است در حین عبور یک سنگ کوچک رخ دهد، اگر چه بسیاری از افراد، سنگ را بدون احساس درد دفع میکنند، سنگهای بزرگتر، باعث درد، خونریزی، التهاب یا عفونت میشوند. با این حال، این علائم معمولا تا زمانی که سنگ شروع به حرکت در مجرای ادرار نکرده باشد، ایجاد نمیشوند. در ادامه به برخی از علائم سنگ کلیه در زنان که نشان دهنده حرکت سنگ کلیه از طریق دستگاه ادراری است، اشاره میکنیم.
فشار یا درد در ناحیه کمر
در برخی موارد، ممکن است سنگ در حالب گیر کند. حالب لولهای است که ادرار را از کلیه به مثانه میرساند. انسداد در این ناحیه، باعث برگشت ادرار به کلیه میشود و در نتیجه احساس فشار و درد در قسمت پایین کمر ایجاد میکند. این علائم، بسته به این که کدام کلیه درگیر است، ممکن است در سمت چپ یا راست بدن رخ دهند. درد یا فشار معمولا اولین نشانه سنگ کلیه است. در برخی موارد، علائم درد کلیه در زنان میتوانند بسیار ظریف باشند و به آرامی ایجاد شوند. در موارد دیگر، به طور ناگهانی و بدون علائم هشدار دهنده اولیه اتفاق میافتند. درد کلیه ممکن است شدید باشد و به حالت تهوع یا استفراغ یا هر دو منجر شود. افرادی که درگیر این مشکل هستند، معمولا درد تیز و کوبندهای را تجربه میکنند. این درد به گونهای است که استراحت یا دراز کشیدن، آن را تسکین نمیدهد.
علائم نوع UTI
در برخی موارد، علائم سنگ کلیه در زنان ممکن است مشابه علائم عفونت کلیه و دستگاه ادراری (UTI) باشد. این علائم عبارتند از:
- تکرر ادرار یا احساس دفع ادرار
- درد یا ناراحتی در هنگام ادرار کردن
- تغییر رنگ ادرار
- بوی بد ادرار
- وجود خون در ادرار
- تب
اگر هر یک از علائم و نشانههای بالا را تجربه میکنید، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند آزمایشاتی را برای بررسی ادرار از نظر علائم عفونت کلیه انجام دهد. اگر عفونت وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد، فرد در حال دفع سنگ کلیه است. هنگامی که سنگ کلیه همراه با عفونت باشد، یک نگرانی جدی پزشکی است که باید هر چه زودتر پیگیری و درمان شود.
مشکلات گوارشی

فردی که سنگ کلیه دارد، ممکن است مشکلاتی در معده و دستگاه گوارش خود داشته باشد. برخی از علائم گوارشی که میتواند نشانه سنگ کلیه باشند، عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- ناراحتی عمومی معده که از بین نمیرود
در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق، باید به پزشک مراجعه کنید
درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
دیالیز در منزل چگونه است؟
دیالیز در منزل، درمانی است که با استفاده از دستگاه دیالیز، وظیفه کلیههای فرد را به عهده میگیرد. در شروع هر درمان دیالیز، دو سوزن در رگ بیمار قرار میگیرد. سپس خون از این ورید و از طریق لولههای پلاستیکی به دستگاه دیالیز فرستاده میشود. دستگاه مواد زائد و مایع اضافی را از خون پاک میکند و سپس آن را به بیمار برمیگرداند. دستگاه دیالیز، خون را در حرکت نگه میدارد و زمان درمان، دما، برداشت مایع و فشار را کنترل میکند. برای دیالیز در منزل، باید بیمار و فردی که مراقبت از او را بر عهده دارد، آموزش ببینند. آموزش دیالیز در منزل ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد، زیرا بیمار و پرستار او باید تمام نکات مربوط به نحوه استفاده از دستگاه و نحوه رسیدگی به مشکلاتی را که ممکن است پیش بیاید، یاد بگیرند.

انواع دیالیز در منزل
بیمارانی که قصد دیالیز در منزل را دارند، باید با پزشک برای تعیین نوع دیالیز مناسب برای وضعیت خود همکاری کنند. سه نوع مختلف دیالیز در منزل وجود دارد که عبارتند از:
دیالیز معمولی
این نوع دیالیز، سه بار در هفته و هر بار به مدت چند ساعت انجام میشود.
دیالیز روزانه کوتاه
دیالیز کوتاهمدت روزانه، پنج تا هفت بار در هفته انجام میشود که هر بار دو ساعت طول میکشد. تعداد درمان این روش بیشتر است، اما نیاز به برداشتن مایعات کمتری دارد که میتواند علائمی مانند سردرد، گرفتگی عضلات، حالت تهوع و خستگی پس از درمان را کاهش دهد.
دیالیز شبانه
این نوع دیالیز در منزل، شامل درمانهای طولانیمدت است که در طول شب و هنگام خواب بیمار انجام میشود. دیالیز شبانه، یک شب در میان یا شش شب در هفته اجرا میشود و مدت آن بین شش تا هشت ساعت است.
برخی از پزشکان، بسته به شرایط خاص و سبک زندگی بیمار، ممکن است ترکیبی از روشهای فوق را توصیه کنند.
اگر میخواهید از مزایای دیالیز در منزل بهرهمند شوید، با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا بهترین دستگاههای دیالیز خانگی را در اختیار شما قرار دهیم و آموزشهای لازم را به شما ارائه کنیم.
درخواست سریع پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
بیماری کلیه پلی کیستیک چیست؟
بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD) یک اختلال کلیوی است که با تشکیل کیستهای غیرسرطانی مشخص میشود. این بیماری عملکرد کلیهها را مختل میکند و در نهایت باعث نارسایی کلیه میشود. کیستهایی که کلیه پلی کیستیک ایجاد میکنند، ممکن است سرطانی نباشند، اما این اختلال، تنها بر کلیهها تاثیر نمیگذارد و این احتمال وجود دارد که کیستها به اندامهای دیگر مانند کبد، قلب و مغز سرایت کنند و منجر به سوفل قلبی، آنوریسم مغزی یا حتی سکته مغزی یا مرگ شوند.

انواع بیماری کلیه پلی کیستیک
دو نوع رایج از این بیماری وجود دارد که در ادامه درباره آنها توضیح میدهیم:
بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب
این بیماری یک نوع رایج از بیماری کلیه پلی کیستیک است که گاهی اوقات به عنوان بیماری کلیه پلی کیستیک بزرگسالان شناخته میشود، اگر چه کودکان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. در حالی که علائم بیماری بزرگسالان معمولا بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی ظاهر میشوند، برخی از افراد علائم آن را در کودکی تجربه میکنند.
بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال مغلوب
بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال مغلوب یا نوزادی، یک اختلال ژنتیکی نادر است که از هر ۲۰ هزار کودک، یک کودک را تحت تاثیر قرار میدهد. در این نوع بیماری، کلیه به دلیل کیستهای پر از مایع بزرگ میشود. بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال مغلوب، در اوایل زندگی قابل تشخیص است و علائم آن میتواند در دوران بارداری یا در چند ماه اول زندگی نوزاد ظاهر شود.
برای تشخیص بیماریهای کلیه چه آزمایشاتی انجام میشود؟
آزمایش خون و ادرار نشان میدهد که کلیهها چقدر کار خود را خوب انجام میدهند و مواد زائد بدن با چه سرعتی دفع میکنند. آزمایشهای ادرار همچنین میتوانند علائم عفونت کلیه را مشخص کنند. در اینجا یک راهنمای مفید برای آزمایشهای مورد استفاده برای ارزیابی عملکرد کلیه آورده شده است.

آزمایش خون برای بررسی علائم عفونت کلیه
در آزمایش خون مربوط به عملکرد کلیه، سه آیتم مورد بررسی قرار میگیرد:
کراتینین سرم
کراتینین یک محصول زائد است که از ساییدگی و پارگی طبیعی ماهیچههای بدن به وجود میآید. سطح کراتینین در خون، بسته به سن و اندازه بدن، میتواند متفاوت باشد. سطح کراتینین بیش از ۱.۲ برای زنان و بیشتر از ۱.۴ برای مردان، ممکن است نشانهای از این باشد که کلیهها به درستی کار نمیکنند. با پیشرفت بیماری کلیه، سطح کراتینین در خون افزایش مییابد.
نرخ فیلتراسیون گلومرولی (GFR)
این آزمایش نشان میدهد که کلیهها چگونه مواد زائد و مایعات اضافی را از خون دفع میکنند. نرخ فیلتراسیون گلومرولی، از سطح کراتینین سرم با در نظر گرفتن سن و جنسیت فرد محاسبه میشود. GFR طبیعی میتواند بسته به سن متفاوت باشد. مقدار طبیعی GFR برابر با ۹۰ یا بالاتر است. GFR زیر ۶۰ نشانه این است که کلیهها به درستی کار نمیکنند. هنگامی که GFR به زیر ۱۵ کاهش یابد، فرد در معرض نارسایی کلیه قرار گرفته است.
نیتروژن اوره خون (BUN)
نیتروژن اوره از تجزیه پروتئین موجود در غذاهایی که میخورید، به دست میآید. سطح BUN طبیعی بین ۷ تا ۲۰ است. با کاهش عملکرد کلیه، سطح BUN افزایش مییابد.
بیوپسی کلیه برای بررسی علائم عفونت کلیه
بیوپسی کلیه ممکن است به یکی از دلایل زیر انجام شود:
- برای شناسایی روند بیماری کلیه و تعیین این که آیا به درمان پاسخ میدهد یا خیر
- برای ارزیابی میزان آسیبی که در کلیه رخ داده است.
- برای پیدا کردن علت این که چرا پیوند کلیه ممکن است خوب انجام نشود.
بیوپسی کلیه با استفاده از یک سوزن نازک که دارای لبه تیز است، برای برش دادن قطعات کوچک بافت کلیه، جهت بررسی زیر میکروسکوپ انجام میشود.
آزمایش ادرار بلب تشخیص علائم عقونت کلیه
برخی از آزمایشهای ادرار برای تشخیص علائم عفونت کلیه و دیگر بیماریهای آن، تنها به مقدار کمی ادرار نیاز دارند. اما برای برخی دیگر، نیاز است که ادرار تولید شده در طی ۲۴ ساعت جمعآوری شود. آزمایش ادرار ۲۴ساعته نشان میدهد که کلیههای شما چقدر ادرار تولید میکنند و میتواند اندازهگیری دقیقتری از عملکرد کلیه شما و میزان نشت پروتئین از کلیه به ادرار در یک روز ارائه دهد.

آیتمهایی که در آزمایش ادرار بررسی میشوند، شامل موارد زیر هستند:
آنالیز ادرار
شامل معاینه میکروسکوپی نمونه ادرار و همچنین تست دیپاستیک است. دیپاستیک نواری است که خاصیت شیمیایی دارد و در نمونه ادرار غوطهور میشود. این نوار در صورت وجود ناهنجاریهایی مانند مقادیر بیش از حد پروتئین، خون، چرک، باکتری و قند، تغییر رنگ میدهد. آنالیز ادرار میتواند به تشخیص انواع اختلالات کلیه و مجاری ادراری، از جمله بیماری مزمن کلیه، دیابت، عفونت مثانه و سنگ کلیه کمک کند.
پروتئین ادرار
این آزمایش ممکن است به عنوان بخشی از یک آزمایش ادرار یا توسط یک آزمایش دیپاستیک جداگانه انجام شود و مقدار اضافی پروتئین در ادرار را نشان میدهد.
میکروآلبومینوری
این آزمایش یک تست نشانگر حساس است که میتواند مقدار کمی پروتئین به نام آلبومین را در ادرار تشخیص دهد. افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری کلیوی هستند، مانند افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا، در صورتی که تست استاندارد پروتئینوری آنها منفی باشد، باید این آزمایش یا آزمایش نسبت آلبومین به کراتینین را انجام دهند.
نسبت آلبومین به کراتینین (ACR)
این آزمایش یک آزمایش ادرار برای بررسی عملکرد کلیهها است. ابتدا مقدار آلبومین در ادرار، اندازهگیری میشود. آلبومین رایجترین نوع پروتئین است که در ادرار یافت میشود. مقادیر بالای آلبومین در ادرار، میتواند نشانهای از اختلال در عملکرد کلیهها باشد. ACR با تقسیم مقدار آلبومین ادرار بر مقدار کراتینین ادرار به دست میآید. ACR زیر ۳۰، طبیعی است. ACR بین ۳۰ تا ۳۰۰ به معنای افزایش متوسط آلبومینوری است. ACR بالای ۳۰۰ به این معنی است که آلبومینوری به شدت افزایش یافته است.
پاکسازی کراتینین
کراتینین یک محصول زائد است که از ساییدگی و پارگی طبیعی ماهیچههای بدن به وجود میآید. این آزمایش، کراتینین موجود در نمونه ادرار ۲۴ساعته را با سطح کراتینین خون شما مقایسه میکند تا نشان دهد که کلیهها در هر دقیقه چه مقدار مواد زائد را فیلتر میکنند.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی برخی از بیماریهای کلیه، راههای تشخیص و روشهای درمان آن پرداختیم. علائم عفونت کلیه را بررسی کردیم، درمورد سنگ کلیه، اطلاعاتی را ارائه دادیم و درباره دیالیز در منزل و کلیه پلی کیستیک، نکاتی را بیان کردیم. کلیهها از اعضای حیاتی بدن هستند که نیاز به مراقبت ویژه دارند. اگر با مشکل کلیه درگیر هستید، ما در مرکز خدمات درمانی ثمین، میتوانیم بهترین راهکارهای مراقبتی و درمانی کلیه را با بهترین قیمت به شما ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، با ما تماس بگیرید.
درخواست پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل
( شبانهروزی )

تماس با اپراتور
سوالات متداول در مورد مشکلات کلیه و مجاری ادراری
احتمالا نام سرماخوردگی کلیهها به گوش شما رسیده است. آیا میدانید این بیماری چیست؟ شاید با خود فکر کنید که کلیهها سرما خوردهاند، اما این طور نیست. به نقل از MAYOCLINIC، سرماخوردگی کلیه به علت علائمی که این بیماری نشان میدهد، نامگذاری شده است. در غیر این صورت، این بیماری همان عفونت کلیه است.
در سرماخوردگی کلیه یا عفونت کلیه، کلیه با علائمی رو به رو میشود که شامل موارد زیر هستند:
۱. شخص تب میکند.
۲. ممکن است که لرز داشته باشد.
۳. درد در نقاط مختلف بدن دیده میشود مانند درد در پهلوها، درد در پشت و درد در ناحیهی تناسلی.
۴. شکم هم درد میگیرد.
۵. تکرر ادرار در شخص دیده میشود.
۶. احساس اضطرار برای ادرار کردن میکند.
۷. هنگامی که ادرار میکند، با احساس سوزش و درد مواجه میشود.
۸. احساس تهوع و استفراغ میکند.
این بیماری یکی از بیماریهای ناشایع است که در کمتر از ۱٪ جمعیت دیده میشود. کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، مادرزادی ان را دریافت کردهاند. گلومرول یک کپسول کوچک مویرگی است که درون کلیه وجود دارد و فیلتراسیون خون توسط آن انجام میشود. در واقع مانند یک آبکش عمل میکنند. زمانی که شخصی به بیماری نازک بودن غشا کلیه مبتلا باشد، در معرض آسیب دیدن گلومرول قرار دارد. هنگامی که گلومرول آسیب ببیند، نمیتواند به خوبی خون را از خون عبور دهد و یا نمیتواند به خوبی فیلتراسیون را انجام دهد.
کلیه یکی از مهمترین اعضای بدن است که در فشار خون نقش دارد. گفتیم که کلیه جایی است که خون در آن تصفیه میشود. زمانی که کلیهها مشکلی داشته باشند و یا مویرگهایی که در آخرین مرحلهی تصفیه کردن خون در کلیه قرار دارند تنگ یا گشاد باشند، در تغییر فشار خون نقش مهمی ایفا میکنند. از طرفی توجه داشته باشید که کلیه نوعی سیستم رنین آنژیوتانسین دارد که در بالا بردن فشار خون موثر است. اصلا اگر در کلیه فشار خون وجود نداشته باشد، فیلتر شدن خون اتفاق نمیافتد. برای بررسی فشار خون میتوان کلیه را نیز مورد بررسی قرار داد.
فشار خون کلیوی یا رنوواسکولار هایپرتنشن، از بیماریهایی است که فشار خون فرد به علت مشکلات و بیماریهای کلیوی بالا میرود. این حالت میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد. هنگامی که کلیهها دچار بیماریهای مزمن کلیوی میشوند، معمولا در فشار خون آنها نیز تغییراتی دیده میشود. کلیه نیز یک سیستم مویرگی گسترده دارد که این شبکه اگر دچار مشکل شود بر گردش خون کل بدن تاثیر میگذارد.
برای درمان فشار خون ناشی از بیماریهای مزمن کلیوی میتوان از آنژوپلاستی و یا استنت کمک گرفت. این عروق اگر تنگ و یا بسته شده باشند، با استنت و یا فنر زدن میتوان آنها را گشود.
بیماریهای کلیه و مجاری ادراری میتوانند علائم مشابهی داشته باشند. مثلا در بسیاری از موارد، علائمی که در بیماریهای کلیوی و یا مثانه مشاهده میکنیم بر روی ادرار، دفعات آن، شدت و الگوی همشگی آن تاثیر میگذارند. برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند:
۱. تکرر ادرار
۲. سوزش ادرار
۳. درد هنگام ادرار کردن
۴. احساس اضطرار برای ادرار
۵. بوی بد ادرار
۶. تغییر رنگ ادرار
سنگ کلیه در پی تبلور ترکیبات ادرار ایجاد میشود. وظیفهی کلیه این است که پسماندهای بدن را به صورت ادرار و در ترکیب با حداقل مقدار آب ممکن تصفیه و از بدن دفع کند. بنابراین ادرار بسیار غلیظ است، یعنی این که مقدار زیادی مواد زائد در مقدار کمی آب وجود دارد. چون مولکولهای پسماند فراوانی در ادرار وجود دارد، این مولکولها در شرایط مناسب متبلور میشود، دقیقا مانند زمانی که بلورهای نمک از آب دریا ایجاد میشود. این بلورها در سنگ کلیه به وجود میآید. تشکیل شدن این کریستالها چند علل اصلی دارد که از آن جمله میتوان به ژنتیک، تغذیه و عفونت اشاره کرد.
سنگ کلیه عارضهای با علائم پیچیده و منحصر به فرد است، هر نوع سنگ کلیه مشکلات و دشواریهای خاص خود را برای بیمار دردمند ایجاد میکند. زمانی که بیمار شروع به دفع سنگ کلیه میکند، دچار دردی سخت و ناگهانی میشود. این درد به صورت موجی بروز مییابد و ممکن است بیمار سنگ را حس کند که در حالب حرکت میکند و وارد مثانه میشود و از میزراه خارج میشود. بعضی سنگ کلیهها مدتها بدون علائم در کلیه باقی میمانند، حتی بعضی سنگها در بافت کلیه جای میگیرند و بنابراین به طور طبیعی دفع نمیشوند.
به عفونت دستگاه ادراری تحتانی، عفونت مثانه نیز گفته میشود. شایعترین علائم آن عبارتند از سوزش به هنگام ادرار کردن و نیاز به ادرار مکرر و یا اضطرار برای ادرار در صورت فقدان جریان واژنی و درد قابل توجه. این علائم ممکن است متوسط یا شدید باشند و در زنان سالم به طور متوسط شش روز طول میکشد. ممکن است مقداری درد در بالای استخوان شرمگاهی یا پایین کمر وجود داشته باشد. افرادی که دچار عفونت دستگاه ادراری فوقانی یا پیلونفریت میشوند، ممکن است علاوه بر علائم رایج عفونت دستگاه ادراری تحتانی درد پهلو، تب و یا حالت تهوع و استفراغ را بروز دهند. به ندرت ممکن است ادرار خونی باشد یا دارای پیوری قابل مشاهده (چرک در ادرار) باشد.
مناطق تحت پوشش ویزیت پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری در منزل در تهران
-
ویزیت پزشک در تهران
-
ویزیت پزشک در تهرانپارس
-
ویزیت پزشک در پیروزی
-
ویزیت پزشک در غرب تهران
-
ویزیت پزشک در شمال تهران
-
ویزیت پزشک در جنوب تهران
پرستاری در منزل برای خانوادههای گرامی در تمامی مناطق 22 گانه تهران پشتیبانی میشود. پایگاههای ما در نقاط مختلف شهر تهران مستقر هستند تا بتوانند بهترین خدمات را در سریعترین زمان به ساکنین مناطق شرق تهران، غرب تهران، جنوب تهران، شمال و مرکز تهران ارائه دهند.
برای خدمات پرستاری در منزل در شرق تهران و در تهرانپارس، منطقه 4 و منطقه 8 یا محدوده نارمک کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
برای خدمات پرستاری در منزل در شرق تهران و پیروزی کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
مرکز ما در غرب تهران در مناطق گسترده 2، 5، 21 و 22 مانند محدوده گیشا، سعادت آباد، مرزداران، شهرک اکباتان، یا ستارخان با دارا بودن متخصصین مجرب خود میتواند خدمات پرستاری در منزل را ارائه دهد.
در شمال تهران با دسترسی نزدیک به منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 مانند محلههای پاسداران، گیشا، ولنجک، ونک، فرمانیه، تجریش یا یوسفآباد آماده پاسخگویی به درخواست ساکنین محترم این مناطق به منظور پرستاری در منزل هستیم.
متخصصین ما در جنوب تهران در مناطق 15، 16، 17، 18، 19، 20 و محلههایی مانند شهرری و… مشغول به خدمترسانی جهت پرستاری در منزل میباشند.