ویزیت پزشک ارتوپد در منزل (24ساعته)
ویزیت پزشک ارتوپد در منزل فقط با یک تماس
تماس با اپراتور
ارتوپدی
ارتوپدی یک تخصص پزشکی است که به آسیبها و بیماریهای سیستم اسکلتی-عضلانی بدن میپردازد. بیشتر انسانها در طول زندگی خود نیاز به مراجعه به متخصص ارتوپدی دارند. پزشکان ارتوپد برای درک سیستم اسکلتی-عضلانی بسیار پیچیده بدن که شامل استخوانها، مفاصل، رباطها، تاندونها، ماهیچهها و اعصاب میشود، تحت آموزشهای گستردهای قرار گرفتهاند. بدون یک سیستم اسکلتی-عضلانی با عملکرد روان، شما برای حرکت، کار و فعالیتهای عادی روزانه، با مشکلات جدی رو به رو خواهید شد. برای افرادی که با مشکلات اسکلتی-عضلانی جدی مواجه هستند، ممکن است مراجعه به مطب دکتر ارتوپد، سخت باشد. از این رو امروزه امکاناتی فراهم شده تا ویزیت دکتر ارتوپد در منزل انجام شود. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم در مورد ارتوپدی صحبت کنیم. اگر علاقهمند هستید تا انتها همراه ما باشید.
پزشک ارتوپد کیست؟
پزشکان ارتوپد، پزشکانی هستند که در درمان عضلات، مفاصل و استخوانها تخصص دارند. آنها معمولا بر روی ناحیه خاصی از پزشکی ارتوپدی یا بخشی از بدن تمرکز میکنند. پزشکان ارتوپد، اغلب با بیمارانی در تماس هستند که درد مزمن را تجربه میکنند یا در حال بهبودی پس از آسیب هستند. آنها میتوانند عملهایی را برای بازنشاندن استخوانها و ترمیم بافتهای نرم انجام دهند یا از روشهای غیرتهاجمی برای بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد بیماران استفاده کنند. اگر نیاز به ویزیت دکتر ارتوپد در منزل دارید با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید.
وظایف پزشک ارتوپد چیست؟
ارتوپدها وظایف و مسئولیتهای گستردهای دارند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- تشخیص بیماریهای اسکلتی-عضلانی افراد و توصیه برنامههای درمانی مناسب برای کمک به رهایی آنها از آسیبها یا بیماریها
- انجام عمل جراحی برای اصلاح ناهنجاریهای استخوانی ناشی از بیماری یا ضربه
- تجویز داروهایی برای کمک به بیماران در مدیریت درد و درمان علائم بیماری
- ارائه خدمات توانبخشی به بیمارانی که برای بازگرداندن عملکرد مفاصل و اندام، تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند.
- انجام جراحی برای ترمیم شکستگیها، جایگزینی مفاصلی که دچار آرتروز شدید هستند با مفاصل مصنوعی و برداشتن خارهای استخوانی که باعث درد یا ناراحتی در مفاصل میشوند.
- حضور دکتر ارتوپد در منزل یا مطب برای انجام معاینات فیزیکی بیماران، جهت تعیین وضعیت آنها و شناسایی مشکلاتی که ممکن است نیاز به درمان بیشتر داشته باشد.
- درمان بزرگسالان و کودکان مبتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی از جمله شکستگی، رگ به رگ شدن، کشیدگی، عفونت، تومور، آرتریت، تاندونیت، بورسیت و سایر بیماریهایی که باعث درد یا از دست دادن عملکرد در بازوها، پاها، دستها، پاها یا ستون فقرات میشوند.
- توصیه وسایل ارتوپدی مانند آتل، بریس، عصا، صندلی چرخدار، یا ایمپلنتهای جراحی مانند زانوهای مصنوعی
- مدیریت مراقبت از بیماران با همکاری سایر اعضای تیم مراقبتهای بهداشتی از جمله جراحان، پرستاران، دستیاران پزشک، فیزیوتراپیستها
پزشک ارتوپد در منزل چه کاری برای بیماران خود انجام میدهد؟
درد اسکلتی-عضلانی اولین دلیلی است که افراد برای آن به پزشک ارتوپد مراجعه میکنند یا دکتر ارتوپد در منزل بیمار حاضر میشود. بسیاری از بیماریها و آسیبهای اسکلتی-عضلانی وجود دارند که میتوانند باعث درد شوند و معمولا پزشکان ارتوپد این توانایی را دارند که به کاهش یا از بین بردن درد کمک کنند. همانطور که میدانید پزشکان ارتوپد، شکستگی استخوان را درمان میکنند و مفاصل دردناک را با مفاصل مصنوعی جایگزین و همچنین بیمارانی را که مشکلات اسکلتی-عضلانی زیر را دارند، درمان میکنند:
- آسیبهای ورزشی
- کمردرد، پارگی دیسک و تنگی ستون فقرات
- تومورهای استخوانی
- تونل کارپال، آرتریت دست و صدمات دست
- پاچنبری، پاهای کمانی و دیسپلازی مفصل ران
- ترومای ارتوپدی
- افزایش طول دست و پا
- آسیبهای تاندون آشیل، بونیونها و آسیبهای پا و مچ پا
- پوکی استخوان
- آرتروز
همانطور که متوجه شدید، پزشکان ارتوپد، تاندونها و رباطهای پاره شده را ترمیم میکنند و مشکلات مربوط به پیچخوردن و کشیدگی عضله را بهبود میبخشند. آنها همچنین در درمان شکستگی و دررفتگی متخصص هستند. با حضور دکتر ارتوپد در منزل، آنها به بیماران توصیه میکنند که چگونه ماهیچههای ضعیف خود را تقویت کنند. همچنین عملهای جراحی مختلفی را انجام میدهند. در برخی از این جراحیها، استخوانهای شکسته و بافتهای نرم را ترمیم میکنند و در برخی دیگر نقصهای مادرزادی و آسیبهای ناشی از بیماری یا عفونت را اصلاح میکنند. اما کاری که پزشکان ارتوپد انجام میدهند به این موارد محدود نمیشود و شامل اقدامات زیر نیز هست:
- آرتروسکوپی: فرآیندی که با استفاده از دوربین، از داخل مفصل تصویربرداری میشود.
- فیوژن یا همجوشی: فرآیندی که با استفاده از دستگاههای مخصوص یا میلههای داخلی، استخوانها به یکدیگر متصل میشوند.
- فیکساسیون داخلی: عملیاتی برای نگه داشتن تکههای شکسته استخوان با صفحات، پیچها یا پینها
- تعویض مفصل: فرآیندی که در آن مفصل آسیبدیده برداشته میشود و با یک مفصل مصنوعی به صورت جزئی، کلی یا اصلاحشده جایگزین میشود.
- استئوتومی: اصلاح بدشکلی استخوان با برش و جابجایی استخوان
- ترمیم بافت نرم: ترمیم تاندونها یا رباطها
- تزریق و مدیریت درد
در ادامه در مورد هر یک از این موارد، به طور مفصلتر صحبت خواهیم کرد.
آرتروسکوپی با حضور پزشک ارتوپد در منزل
آرتروسکوپی یک روش جراحی کمتهاجمی بر روی مفصل با استفاده از آرتروسکوپ است. یک آندوسکوپی که از طریق یک برش کوچک به مفصل وارد میشود و از طریق آن، معاینه و گاهی اوقات درمان آسیب انجام میشود. مزیت آرتروسکوپی نسبت به جراحی باز این است که لازم نیست مفصل به طور کامل باز شود. این مزیت، زمان بهبودی را کاهش میدهد و به دلیل آسیب کمتر به بافت همبند، میتواند درصد موفقیت را بالا ببرد. آرتروسکوپی به دلیل زمان بهبودی سریعتر، جای زخم کمتر و برشهای کوچکتر، محبوبیت پیدا کرده است.
کلمه آرتروسکوپی از دو کلمه یونانی “arthro” (مفصل) و “skopein” (نگاه کردن) گرفته شده است. این اصطلاح در لغت به معنای نگاه کردن به داخل مفصل است. آرتروسکوپی انواع مختلفی دارد و برای درمان بسیاری از بخشهای بدن از جمله زانو، مفصل ران، شانه، مچ دست، ستون فقرات و مفصل فک استفاده میشود. اگر زانو درد شدید دارید و راه رفتن برایتان مشکل است، میتوانید با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا ما هماهنگیهای لازم را برای حضور دکتر ارتوپد در منزل شما انجام دهیم.
ویزیت پزشک ارتوپد در منزل چگونه انجام میشود؟
گاها برخی افراد به دلیل شدت نوع عارضه در بدن خود نمیتوانند فعالیتهای روزانه خود را انجام دهند. چنین افرادی قاعدتا توانایی مراجعه به پزشک متخصص را ندارند و نیاز آنها این است که پزشک متخصص، خود در بستر ایشان حاضر گردد و آنها را درمان نماید. پس از تشخیص این که چه بیماری موجب درد در ناحیه مفصل یا عضله گشته است، پزشک بنا بر صلاحدید خود، یکی از روشهای درمانی جراحی یا غیرجراحی را برای درمان انتخاب مینماید.
پس نتیجه میگیریم پزشکان ارتوپد تنها در حیطه جراحی فعالیت ندارند و میتوانند از درمانهای غیرجراحی نیز برای بهبود فرد بیمار استفاده کنند. پس از انتخاب شیوه درمانی توسط متخصص دوره درمانی بیمار شروع میگردد.
دردهایی که در بدن افراد حس میشود، غالبا یک علامت هستند برای بیماریهای دیگر. به طور مثال درد زانو میتواند یک علامت باشد برای آتروز، بنابراین پزشکان متخصص در ابتدا با بیمار راجع به دردهایی که حس میکند و ناحیه درد، صحبت میکنند تا موضع درمانی را تشخیص دهند.
در دنیای امروز، امکاناتی فراهم شده است تا تشخیص بیماریها و درمان آنها در خانه بیمار به صورت دقیق انجام شود و برای بسیاری از بیماریها نیاز نباشد که افراد به مراکز درمانی مراجعه کنند. ویزیت پزشک متخصص در منزل باعث صرفهجویی در وقت و هزینه بیمار میشود و دیگر لزومی ندارد تا افراد به خاطر مشکلات ساده و غیرحاد، ساعتها در ترافیک خیابانها بمانند و در صف طولانی مطبها و بیمارستانها معطل شوند.
مرکز خدمات درمانی ثمین، یکی از مراکز معتبر و خوشسابقه است که میتواند خدمات ویزیت دکتر در منزل را به شما ارائه دهد. همکاران پزشک ما، همگی جزء بهترین و باتجربهترین پزشکان هستند و باکیفیتترین خدمات تشخیصی و درمانی را برای بیماران در خانه انجام میدهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و اطلاع از تعرفه ویزیت متخصص ارتوپدی در منزل با ما تماس بگیرید.
فیوژن
یکی دیگر از تکنیکهای جراحی ارتوپدی، فیوژن است که در درمان ستون فقرات و مفاصل استفاده میشود. اگر بیمار، درد شدید آرتروز داشته باشد، پزشک ارتوپد ممکن است جراحی فیوژن مفصل را به او پیشنهاد دهد. در این روش، دو استخوانی که مفصل دردناک را تشکیل میدهند، به هم متصل میشوند. عمل فیوژن باعث میشود که استخوانها به یک استخوان ثابت تبدیل شوند و درد کاهش پیدا کند. همچنین این تکنیک ارتوپدی، میتواند مفصل را پایدارتر کند و به بیمار کمک کند تا وزن بیشتری را روی این استخوانها قرار دهد. جراحی فیوژن را میتوان بر روی مفاصل مختلف مانند: ستون فقرات، مچ پا، مچ دست، انگشتان، شست و پا انجام داد. بهبودی جراحی فیوژن مفصل ممکن است چند ماه طول بکشد. برای همین پزشکان ارتوپد قبل از جراحی فیوژن، بیمار را از مدت زمان بهبودی آن آگاه میکنند.
ویزیت پزشک ارتوپد در منزل پس از فیکساسیون داخلی و ایمپلنتهای ارتوپدی
فیکساسیون داخلی، یک عمل جراحی ارتوپدی است که شامل اجرای ایمپلنتهای ارتوپدی به منظور ترمیم استخوان میشود. در این عملیات از یک فیکساتور داخلی استفاده میشود که ممکن است از استیل ضد زنگ، آلیاژ تیتانیوم یا آلیاژ کبالت کروم ساخته شده باشد. این فیکساتورها در سه دسته اصلی تقسیمبندی میشوند:
- پیچ و پلاک
- سیمهای کیرشنر
- نیلهای داخل مدولاری
جراحیهای فیکساسیون داخلی به دو روش انجام میشود: فیکساسیون داخلی باز و فیکساسیون داخلی بسته. ویزیت دکتر ارتوپد در منزل برای افرادی که به تازگی عمل فیکساسیون انجام دادهاند میتواند مفید باشد و مانع از درد و ناراحتی آنها شود.
ویزیت پزشک ارتوپد در منزل برای تعویض مفصل / جایگزینی ایمپلنت
آرتروپلاستی یا تعویض مفصل، یک عمل جراحی ارتوپدی است که در آن یک سطح مفصلی دارای آرتروز یا ناکارآمد، با یک پروتز ارتوپدی جایگزین میشود. هنگامی که درد شدید یا اختلال عملکرد مفصل با درمانهای کمتهاجمی کاهش نمییابد، تعویض مفصل توسط پزشکان ارتوپد به عنوان یک درمان موثر در نظر گرفته میشود. تعویض مفصل برای بسیاری از دردهای مفصلی مانند شانه، لگن، زانو، مچ پا و انگشت به کار میرود. پروتز مورد استفاده در جراحیهای تعویض مفصل میتواند فلز، سرامیک یا آلیاژ باشد. برخی از مواد سرامیکی که معمولا در تعویض مفصل به کار میروند، عبارتند از آلومینا، زیرکونیا، سیلیس، هیدروکسی آپاتیت، نیترید تیتانیوم و نیترید سیلیکون. پزشکان ارتوپد تصمیم میگیرند که از کدام ماده استفاده شود.
استئوتومی
به طور خلاصه، استئوتومی به عمل جراحیای میگویند که در آن استخوانها برش داده میشوند و شکل آنها تغییر پیدا میکند. این نوع عمل توسط پزشکان ارتوپد برای ترمیم مفصل آسیبدیده استفاده میشود. همچنین استئوتومی برای کوتاه کردن یا بلند کردن استخوان تغییر شکل یافته که با یک مفصل مطابقت ندارد، به کار میرود. استئوتومی یکی از روشهای ارتوپدی برای تسکین درد آرتریت، به ویژه لگن و زانو است. این روش میتواند مشکلات بسیاری از استخوانها و مفاصل مختلف مانند لگن، زانو، ستون فقرات، فک، شست پا و چانه را برطرف کند. به دلیل ماهیت جدی این روش، بهبودی ممکن است زمانبر باشد. مشاوره دقیق هنگام ویزیت دکتر ارتوپد در منزل به منظور اطمینان از برنامهریزی مناسب درمانهای غیرجراحی در مرحله بهبودی، مهم است.
ترمیم بافت نرم
بافت نرم شامل بافتهایی است که سایر ساختارها و اندامهای بدن را به هم متصل یا اطراف آنها را احاطه میکنند. بافتهای نرم شامل تاندونها، رباطها، فاسیا، پوست، بافتهای فیبری، چربی و غشای سینوویال، ماهیچهها، اعصاب و عروق خونی هستند. آسیب بافت نرم، شامل آسیب رباطها، عضلات و تاندونهای مفصل ران، زانو، شانه و آرنج است. این نوع آسیب معمولا در اثر کشیدگی، پیچخوردگی و استفاده مداوم از قسمت خاصی از بدن رخ میدهد و میتواند منجر به تورم، درد، کبودی و از دست دادن عملکرد شود. برای درمان این آسیب، روش ترمیم بافت نرم توسط پزشکان ارتوپد به کار گرفته میشود.
تزریق داروها و مدیریت درد
تزریقات ارتوپدی، دارو را به ناحیه خاصی از بدن میرساند تا به کاهش یا از بین بردن درد کمک کند. تزریقها ممکن است به طور کامل همه درد را از بین نبرند، اما میتوانند به طور قابل توجهی به کاهش درد کمک کنند و باعث افزایش راحتی در فعالیتهای روزمره زندگی شوند.
چهار نوع عمده تزریق ارتوپدی وجود دارد که توسط پزشکان ارتوپد به کار گرفته میشود:
تزریق ضد التهابی
این نوع تزریق، تسکین سریع التهاب را در پی دارد و بیشتر در مچ دست، ستون فقرات، شانه، زانو، لگن، آرنج یا مچ پا اعمال میشود.
تزریق ویسکومپلنتاسیون
تزریق مستقیما به داخل مفصل و موجب کاهش اصطکاک در حین حرکت کاهش میشود. همچنین درد مرتبط با آرتروز را کاهش میدهد و در عین حال دامنه حرکتی مفصل را بهبود میبخشد.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
در درمان PRP از تزریق پلاکتهای خود بیمار برای تسریع در بهبود مفاصل، تاندونها و بافتهای نرم آسیبدیده استفاده میشود. بیماریهای خاصی که میتوان با PRP درمان کرد عبارتند از: استئوآرتریت، تاندونیت (آسیبهای مزمن تاندون)، بیماریهای کمر و ستون فقرات، آسیبدیدگی عصب، آسیبهای رباطها و ماهیچهها و زخمهایی که بهبود نمییابند.
تزریق سلولهای بنیادی
در این نوع تزریق از سلولهای بنیادی خود بیمار برای درمان آرتروز و آسیبهای بافت نرم استفاده میشود. این نوع درمان در خط مقدم درمانهای ارتوپدی غیرجراحی قرار دارد. سلولهای بنیادی معمولا از مغز استخوان لگن بیمار برداشته میشوند. این سلولها میتوانند به بازسازی بافت نرم، غضروف و استخوان کمک کنند و روند بهبودی آنها را سرعت ببخشند.
چه آزمایشهایی توسط پزشک ارتوپد برای بیماران تجویز میشود؟
پزشک ارتوپد، قبل از ایجاد یک برنامه درمانی، ابتدا باید منبع آسیب یا وضعیت اسکلتی-عضلانی شما را بررسی کند. این روند معمولا شامل یک معاینه فیزیکی، مرور سوابق پزشکی شما و پاسخ به یکسری سوالات است. برای بسیاری از بیماران، آزمایشات تشخیصی اضافی نیز لازم است. در ادامه به برخی از آزمایشاتی که معمولا توسط متخصصین ارتوپد تجویز میشوند، اشاره میکنیم.
امآرآی
امآرآی یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، آزمایشی است که از امواج رادیویی برای تهیه تصاویر دقیق از داخل بدن استفاده میکند. این آزمایش برای دیدن بافتهای نرم مانند رباطها، تاندونها و ماهیچهها از اشعه ایکس موثرتر است. اسکن MRI معمولا حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول میکشد. همان دستگاهی که برای MRI استفاده میشود، میتواند برای MRA (آنژیوگرافی رزونانس مغناطیسی) نیز به کار رود که برای گرفتن تصاویر دقیق از رگهای خونی برای ارزیابی برخی بیماریهای ارتوپدی، کاربرد دارد.
اشعه ایکس
اشعه ایکس، راهی سریع برای پزشک ارتوپد است تا استخوانهای شما را از نظر شکستگی، جراحت و ناهنجاریهای مفصلی بررسی کند. بیشتر دستگاههای سنتی اشعه ایکس مبتنی بر فیلم، با سیستمهای دیجیتال جایگزین شدهاند که در آنها، کیفیت تصویر بهبود یافته و تشعشع کمتری را ایجاد میکند. اگر نیاز به عکسبرداری با اشعه ایکس دارید، به دنبال یک کلینیک ارتوپدی که دارای دستگاه اشعهایکس است بگردید. در این صورت نیازی نیست به یک مرکز تصویربرداری در خارج از کلینیک مراجعه کنید و نتیجه را فورا دریافت میکنید. همچنین میتوانید با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا هماهنگی لازم برای ارائه خدمات عکسبرداری اشعه ایکس به همراه دکتر ارتوپد در منزل شما را فراهم کنیم.
الکترومیوگرافی
EMG آزمایشی است که برای کمک به تشخیص ناهنجاریها، فعالیت الکتریکی عضلات و اعصاب مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش از سوزنهای کوچکی استفاده میشود که از طریق پوست به داخل عضله وارد میشوند. در حالی که شنیدن اسم سوزن، ممکن است باعث ایجاد احساس ناراحتی در شما شود، اما بسیاری از افراد این آزمایش را بدون درد میدانند. برخی از کلینیکهای ارتوپدی، این آزمایش را انجام میدهند و نیازی نیست به جای دیگر مراجعه کنید.
آسپیراسیون مفصل با ویزیت پزشک ارتوپد در منزل
آسپیراسیون مفصل به متخصصین ارتوپد اجازه میدهد تا مایع سینوویال موجود در یک مفصل، معمولا مفصل زانو را تجزیه و تحلیل کنند. این آزمایش، یک روش نسبتا سریع با استفاده از سوزن و سرنگ برای خارج کردن مایع است. آسپیراسیون مفصل، معمولا برای تعیین نوع آرتروز بیمار مورد استفاده قرار میگیرد، اما چندین کاربرد تشخیصی دیگر نیز دارد. این روش برای یک هدف درمانی دیگر نیز استفاده میشود. حذف مایع اضافی ممکن است به تسکین درد و تورم کمک کند. با حضور دکتر ارتوپد در منزل، دیگر نیازی نیست که برای آسپیراسیون مفصل به مطب یا بیمارستان مراجعه کنید و ساعتها منتظر بمانید.
سیتیاسکن
این آزمایش، توموگرافی کامپیوتری اشعه ایکس را با فناوری کامپیوتری ترکیب میکند تا تصویری دقیق و مقطعی از بدن شما ایجاد کند. سیتیاسکن با حرکت حول یک دایره در اطراف بدن برای دریافت نماهای مختلف عمل میکند. سیتیاسکن استخوان میتواند اطلاعات دقیقتری در مورد بافت و ساختار استخوان نسبت به اشعه ایکس ارائه دهد.
آرتروگرام
این آزمایش شامل تزریق مستقیم رنگ کنتراست به مفصل و به دنبال آن امآرآی یا سیتیاسکن مفصل است. آرتروگرام، تصویر واضحی از بافت نرم ارائه میدهد و به تشخیص دقیق مشکل مفصل شما کمک میکند. این آزمایش اغلب برای کمک به تشخیص درد مفاصل مداوم استفاده میشود.
میلوگرام
میلوگرام روشی است که برای نشان دادن وجود ناهنجاریهای ستون فقرات با استفاده از تزریق رنگ کنتراست به کانال نخاعی و سپس سیتیاسکن انجام میشود. این آزمایش میتواند مشکلات خاصی را که سیتیاسکن معمولی یا MRI ممکن است نشان ندهند، مشخص کند. این رنگ با مایع نخاعی شما ترکیب میشود و در نتیجه، نمای واضحی از استخوانها و بافتهای نرم ایجاد میکند. با ویزیت دکتر ارتوپد در منزل میتوانید تصمیمگیری بهتری برای انتخاب آزمایشها و روشهای درمانی ارتوپدی داشته باشید.
اسکن استخوان
برای تشخیص بیماریهای استخوانی، سه نوع اسکن استخوان رایج وجود دارد: DEXA، کل بدن و سه فاز.
- برای کمک به تشخیص استخوانهای ضعیف یا شکننده، پزشک ارتوپد شما ممکن است از اسکن جذب اشعه ایکس با انرژی دوگانه (DEXA) استفاده کند. این روش استاندارد برای تشخیص پوکی استخوان است.
- اسکن استخوان کل بدن، یک روش تصویربرداری هستهای با استفاده از یک دوربین خاص است که چند ساعت پس از تزریق یک ردیاب رادیواکتیو، از کل اسکلت شما عکس میگیرد. این آزمایش میتواند به پزشکان ارتوپد در تشخیص طیف وسیعی از بیماریهای استخوانی کمک کند.
- اسکن استخوان سه فاز از نظر تکنیک، مشابه اسکن کل بدن است، اما تمرکز روی قسمت خاصی از بدن است و به دو ست تصویربرداری نیاز دارد: ست اول همزمان با تزریق ردیاب و ست دوم بعد از یک مدت زمان معین
سونوگرافی داپلر
سونوگرافی داپلر برای تعیین منبع آسیب یا وضعیت اسکلتی-عضلانی استفاده نمیشود، بلکه به عنوان یک اقدام احتیاطی برای غربالگری ترومبوز ورید عمقی اندام تحتانی، پس از یک شکستگی بزرگ یا عمل جراحی مانند تعویض زانو یا مفصل ران مورد استفاده قرار میگیرد. اگر مشکوک به این بیماری هستید بهتر است برای یک قرار ملاقات با دکتر ارتوپد در منزل یا مطب برنامهریزی کنید.
میلوگرام
میلوگرام روشی است که برای نشان دادن وجود ناهنجاریهای ستون فقرات با استفاده از تزریق رنگ کنتراست به کانال نخاعی و سپس سیتیاسکن انجام میشود. این آزمایش میتواند مشکلات خاصی را که سیتیاسکن معمولی یا MRI ممکن است نشان ندهند، مشخص کند. این رنگ با مایع نخاعی شما ترکیب میشود و در نتیجه، نمای واضحی از استخوانها و بافتهای نرم ایجاد میکند. با ویزیت دکتر ارتوپد در منزل میتوانید تصمیمگیری بهتری برای انتخاب آزمایشها و روشهای درمانی ارتوپدی داشته باشید.
آشنایی با بیماریهای ارتوپدی رایج
هرگونه مشکلی که با سیستم اسکلتی-عضلانی بدن شما مرتبط باشد، در دسته بیماریهای ارتوپدی قرار میگیرد. بیشتر بیماریهای ارتوپدی دردناک هستند و اگر به درستی درمان نشوند، میتوانند مشکلات دیگری برای سلامتی شما ایجاد کنند. در ادامه فهرستی از رایجترین مشکلات ارتوپدی و بهترین راههای درمان آنها آورده شده است.
درد پایین کمر
کمردرد یکی از شایعترین مشکلات ارتوپدی است. تقریبا همه افراد در دورهای از زندگی کمردرد را تجربه میکنند. کمردرد اغلب، خفیف است و پس از مدتی برطرف میشود. با این حال، در برخی موارد، نیاز به مراقبت پزشکی جدی وجود دارد. اگر کمردرد بر کیفیت زندگی شما تاثیر میگذارد یا باعث بروز مشکلات دیگر میشود، میتواند نشانهای از یک مشکل سلامتی حاد باشد. برخی از کمردردها را میتوان با دارو یا فیزیوتراپی تسکین داد، در حالی که برخی از آنها نیاز به عمل جراحی دارند. اگر دچار کمردرد شدید هستید و نمیتوانید به مطب ارتوپد مراجعه کنید، بهتر است ویزیت دکتر ارتوپد در منزل خودتان انجام شود تا دچار دردسر و ناراحتی بیشتر نشوید.
زانو درد
زانودرد اغلب برای ورزشکاران اتفاق میافتد، اما میتواند هر کسی را درگیر کند. در حالی که برخی از دردهای زانو ناشی از آسیب یا استفاده بیش از حد از آن است، اما سایر دردهای زانو به علت بیماریهایی مانند آرتروز ایجاد میشود. در بیشتر موارد، زانودرد نیاز به مراقبت پزشکی دارد. برخی زانودردها با فیزیوتراپی برطرف میشوند، در حالی که برای درمان برخی دیگر، باید عمل جراحی انجام شود.
آسیبهای همسترینگ
آسیبهای مربوط به همسترینگ نیز معمولا در ورزشکاران تجربه میشود. بازیکنان فوتبال و دوندگان، مستعد ابتلا به این نوع آسیب هستند. این آسیب معمولا ناشی از پارگی در یکی از عضلات همسترینگ است و میتواند بسیار دردناک باشد. برای بهبودی کامل این بیماری، نیاز به فیزیوتراپی و گاهی جراحی است.
خار پاشنه
فاسیای پلانتار بافتی است که پاشنه را به پنجه پا متصل میکند. اگر این بافت پاره یا ملتهب شود، راه رفتن میتواند دردناک باشد. افراد بالای ۴۰ سال، بیشتر در معرض ابتلا به خار پاشنه هستند، اما ممکن است برای افراد در هر سنی اتفاق بیفتد. فیزیوتراپی یک درمان بسیار مفید برای خار پاشنه است.
اسکولیوز
اسکولیوز، انحنای غیرطبیعی ستون فقرات است. در این بیماری، ستون فقرات به شکل S یا C در میآید و تکتک مهرهها ممکن است بچرخند. بر خلاف تصور رایج، اسکولیوز ناشی از وضعیت بد بدن نیست. اما فرد مبتلا به اسکولیوز، ممکن است به یک طرف خم شود. اگر فکر میکنید به این بیماری مبتلا هستید، باید به ارتوپد مراجعه کنید یا ویزیت پزشک ارتوپد در منزل را برنامهریزی کنید. همچنین اگر فرزند شما دچار این مشکل است و دوران رشد او هنوز به پایان نرسیده، باید این مسئله را جدی بگیرید، زیرا احتمال دارد این مشکل به مرور زمان بدتر شود. دکتر ارتوپد ممکن است برای جلوگیری از انحنای بیشتر از بریس استفاده کند و در موارد شدید برای صاف کردن ستون فقرات، شاید نیاز به عمل جراحی باشد.
شکستگی لگن
شکستگی لگن بیشتر در نتیجه زمین خوردن ایجاد میشود و آسیب شایعی برای افراد سالمند است. پوکی استخوان یکی از علل اصلی شکستگی لگن است. بسته به سلامت کلی فرد هنگام شکستگی لگن، سایر بیماریهای دیگر نیز ممکن است در نتیجه عوارض این اتفاق ایجاد شوند. شکستگی لگن معمولا با جراحی درمان میشود. اما پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و حفظ سلامت استخوانها، احتمال شکستگی لگن را کاهش میدهد.
آرتروز
آرتروز، ورم مفاصل است. این بیماری دردناک است و اغلب باعث خشکی مفاصل آسیبدیده و اطراف آن میشود. خطر ابتلا به آرتروز با افزایش سن افزایش مییابد و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا میشوند. آرتروز میتواند ارثی باشد، بنابراین اگر در سابقه خانوادگی خود، افرادی مبتلا به این بیماری دارید، شما نیز ممکن است به آرتروز مبتلا شوید. مصرف دارو ممکن است به تسکین درد مرتبط با آرتروز کمک کند. همچنین برخی از درمانهای رایج دیگر مانند ماساژ، طب سوزنی، بیحرکتی مفصل و جراحی برای آن وجود دارند.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد ارتوپدی و بیماریهای مربوط به آن صحبت کردیم. همچنین وظایف پزشک ارتوپد و کارهایی که میتواند برای بیماران مبتلا به مشکلات اسکلتی-عضلانی انجام دهد را توضیح دادیم. ویزیت پزشک ارتوپد در منزل برای افرادی که مشکلات حاد ارتوپدی دارند و جابهجا شدن برایشان سخت است، میتواند یک راه حل مفید باشد. مرکز خدمات درمانی ثمین با سالها تجربه در زمینه ارائه خدمات پزشکی و پرستاری، میتواند بهترین پزشکان ارتوپد را به خانه شما اعزام کند. برای هماهنگی و رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول در مورد بیماریهای ناحیه مفاصل و عضلات
پروتزهای مورد استفاده در هنگام تعویض مفصل زانو بین ۱۰ الی ۱۵ سال عمر میکنند. اگر بنا به دلایلی مفصل دچار مشکل شود، جراحی مجدد صورت میگیرد و مفصل جایگزین میشود.
داروهایی که برای بیماران اعصاب استفاده میشود عوارض جانبی زیادی دارد که یکی از آنها سستی عضلات میدهد، خشکی عضلات میدهد، کاهش قدرت عضلات میدهد، باید ببینیم چه دارویی استفاده کردند، چقدر استفاده کردند، چند سالشان است، آیا میشود این دارو را تعویض کرد با یک داروی دیگر، یک گروه دیگر داروها هست به اصطلاح شاید بدانند عوارض پاراسمپاتیک دارند، این عوارض جانبی سستی زیاد میدهد، روی عضلات اثر میگذارد، خستگی و ضعف بسیار شایع است، خشکی صبحگاهی زیادی این افراد پیدا میکنند چارهای نیست این دارو ارجح است به این عوارض باید این دارو را استفاده کنند تا این مشکلات اصلیشان کنترل شود، اینها میتوانند با ورزش، استخر، آبدرمانی فیزیوتراپی تا حدی کنترل کنند.
از شایعترین انواع بیماریهای مفصلی میتوان به:
- آرتریت یا التهاب مفصل
- روماتیسم مفصلی
- بیماری آرتروز یا ساییدگی مفصل
- نقرس
از شایعترین علائم و نشانههای بیماریهای مفصلی میتوان به:
- درد مفصل
- سفت و خشکی مفصل
- تورم مفصل
جراحات پا: متاتارسالژی، والگوس پنجه پا، پای صاف
آسیبهای دست: به عنوان مثال آسیب ناشی از تونل کارپ ، استئوارتریت انگشت شست ، گرفتگی عضلات دست
آسیبهای زانو: مانند مینیسک ، لیگامان یا استئوآرتریت
آسیبهای شانه
آسیبهای مفصل ران: به عنوان مثال استئوآرتریت مفصل ران
انواع آسیبهای جراحتی
آرتریت روماتوئید در بزرگسالان در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند. این بیماری معمولا در بین افراد ۴۰ تا ۶۰ ساله بروز پیدا میکند و این شیوع در زنان بیشتر از مردان است.
برخی از انواع آرتریت ارثی و ژنتیکی هستند و اگر خانواده فرد به این بیماری دچار باشد، امکان ابتلا او نیز به این بیماری بیشتر است.
از طریق معاینه دقیق مچ دست و مفاصل امکانپذیر است. به کمک تصویربرداری مثل اشعه ایکس و سایر آزمایشات و تصویربرداریها تشخیص بیماری برای فوقتخصص ارتوپد دست میسر است.
طی تحقیقات انجام شده توسط محققان در مورد بیماریهای مادرزادی استخوانی گفته میشود، بعضـی از ایـن بیماریها ژنرالیزه بوده و تمام بدن را درگیر میکنند مثل استئوژنز ایمپرفکتا یا دیسپلازیهای استخوانی و در برخی بیماریها، تنها بخش خاصی را درگیر ناهنجاری میکنند که عبارتند از: سینداکتیلی، فوکوملیا، کلاب فوت، در رفتگی مادرزادی لگن. از دیگر انواع بیماریهای مادرزادی استخوانی میتوان به ریکتز، نقرس، تراکم کم استخوان، اسکولیوزیس، آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت یا همان آتروز، تومورهای استخوانی، نکروز استخوان، عفونت مفصلی و استخوانی، بیماری Paget، کیست استخوانی و پوکی استخوان نام برد.
مناطق تحت پوشش درخواست ویزیت پزشک ارتوپد در منزل در تهران
-
ویزیت پزشک در تهران
-
ویزیت پزشک در تهرانپارس
-
ویزیت پزشک در پیروزی
-
ویزیت پزشک در غرب تهران
-
ویزیت پزشک در شمال تهران
-
ویزیت پزشک در جنوب تهران
سونداژ در منزل برای دسترسی بهتر بیماران گرامی در تمامی مناطق 22 گانه تهران پشتیبانی میشود. پایگاههای ما در نقاط مختلف شهر تهران مستقر هستند تا بتوانند بهترین خدمات را در سریعترین زمان به ساکنین مناطق شرق تهران، غرب تهران، جنوب تهران، شمال و مرکز تهران ارائه دهند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و در تهرانپارس، منطقه 4 و منطقه 8 یا محدوده نارمک کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و پیروزی کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
مرکز ما در غرب تهران در مناطق گسترده 2، 5، 21 و 22 مانند محدوده گیشا، سعادت آباد، مرزداران، شهرک اکباتان، یا ستارخان با دارا بودن متخصصین مجرب خود میتواند خدمات سونداژ در خانه را در ارائه دهد.
در شمال تهران با دسترسی نزدیک به منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 مانند محلههای پاسداران، گیشا، ولنجک، ونک، فرمانیه، تجریش یا یوسفآباد آماده پاسخگویی به درخواست ساکنین محترم این مناطق به منظور سونداژ در منزل هستیم.
متخصصین ما در جنوب تهران در مناطق 15، 16، 17، 18، 19، 20 و محلههایی مانند شهرری و… مشغول به خدمترسانی جهت سونداژ در منزل میباشند.