علائم حیاتی به دستهای از علائم گفته میشود که در صورت خارج شدن از ریتم طبیعی خود میتوانند مشکلات و خطرات زیادی را برای زندگی انسان به وجود بیاورند. بالا یا پایین رفتن بیش از حد درجه حرارت بدن، فشار و قند خون، اکسیژن و ضربان قلب میتواند مخاطرهآمیز باشد اما برخی افراد ممکن است به دلیل شرایط بدنی یا دلایل دیگر نتوانند یا نخواهند که برای چک کردن علائم حیاتی خود از منزل خارج شوند اما جای نگرانی نیست چون امکان کنترل علائم حیاتی در منزل توسط متخصصان کارآزموده وجود دارد. اگر شما هم در این دسته قرار میگیرید یا عزیزانی دارید که جزو این افراد هستند، دعوت میکنیم تا پایان مقاله را با ما بمانید.
کنترل علائم حیاتی در منزل (24ساعته)
کنترل علائم حیاتی در منزل فقط با یک تماس
تماس با اپراتور
آزمایشها و چکاپهای مرتبط با کنترل علائم حیاتی در منزل
علائم حیاتی معیارهای کنترل اساسیترین عملکردهای بدن هستند. 5 علامت حیاتی اصلی که به طور معمول توسط پزشکان مورد بررسی قرار میگیرند، شامل موارد زیر هستند:
- درجه حرارت بدن
- تست قند خود
- ضربان نبض (ضربان قلب)
- تعداد تنفس (تست اکسیژن)
- فشار خون (فشار خون یک علامت حیاتی در نظر گرفته نمیشود، اما اغلب همراه با علائم حیاتی اندازهگیری میشود)
تست درجه حرارت بدن (تب)
دمای طبیعی بدن یک فرد بسته به جنسیت، فعالیت اخیر، مصرف غذا و مایعات، زمان (در زنان) و مرحله سیکل قاعدگی متفاوت است و میتواند از 97.8 درجه فارنهایت (معادل 36.5 درجه سانتیگراد) تا 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) برای یک بزرگسال سالم متغیر باشد و با روشهای زیر اندازهگیری میشود:
شفاهی: با استفاده از دماسنج شیشهای کلاسیک یا دماسنجهای دیجیتال مدرن
مقعدی: درجه حرارت مقعد (با استفاده از دماسنج شیشهای یا دیجیتال) 0.5 تا 0.7 درجه فارنهایت بیشتر از درجه حرارت دهان است.
زیر بغل: درجه حرارت زیر بغل 0.3 تا 0.4 درجه فارنهایت کمتر از دمای دهان است.
گوش: یک دماسنج مخصوص میتواند به سرعت دمای طبله گوش را اندازهگیری کند. این ناحیه دمای مرکزی بدن (دمای اندامهای داخلی) را منعکس میکند.
پوست پیشانی: تب زمانی ایجاد میشود که دمای بدن حدود 1 درجه یا بیشتر از دمای طبیعی 98.6 درجه فارنهایت افزایش یابد. هیپوترمی به معنی کاهش دمای بدن به زیر 95 درجه فارنهایت است.
تست قند خون و کنترل علائم حیاتی در منزل
سطح قند خون که به عنوان سطح گلوکز خون نیز شناخته میشود، نشان میدهد چقدر گلوکز در خون هر فرد وجود دارد. گلوکز قندی است که از طریق غذا و نوشیدنی دریافت میکنید. سطح قند خون در طول روز نوسان دارد و برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، این تغییرات شدیدتر است. شما میتوانید با انجام آزمایش انگشت یا با استفاده از یک دستگاه کنترل قند خون الکترونیکی به نام فلش مانیتور یا CGM، سطح قند خون خود را بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند تا بفهمید چه چیزهایی میتوانید بخورید و چه مقدار دارو مصرف کنید. آزمایش HbA1c نیز یک آزمایش خون برای اندازهگیری میانگین سطح قند خون در سه ماه گذشته است که افراد مبتلا به دیابت باید انجام دهند.
اگر داروی خاصی مانند انسولین یا سولفونیل اوره مصرف میکنید، بررسی قند خون بخش مهمی از زندگی شما است. بررسیهای روتین میتواند به شما کمک کند بدانید چه زمانی ممکن است قند خون شما شروع به کاهش بیش از حد (هایپو) یا خیلی زیاد (هایپر) میکند و راهی برای شناخت بدن، شناسایی الگوها و نحوه عملکرد آنها است. اما مهمتر از همه این که به شما کمک میکند تا سالم بمانید و از عوارض جدی دیابت در حال حاضر و در آینده جلوگیری کنید. برای انجام تست قند خون نیاز به آموزش دارید. اگر تمایل دارید این کار را در منزلتان فرا بگیرید، با ما در مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا ما پرستاران و متخصصان خود را برای کمک به شما به منزلتان اعزام کنیم. روش کلی تست قند خون برای کنترل علائم حیاتی در منزل به صورت زیر است:
- دستهای خود را با صابون و آب گرم بشویید. از دستمال مرطوب استفاده نکنید زیرا گلیسیرین موجود در آن میتواند بر نتیجه آزمایش تاثیر بگذارد. مطمئن شوید که دستهایتان گرم است تا خونگیری آسانتر شود.
- یک نوار تست بردارید و آن را در کنتور قرار دهید تا روشن شود. برخی از مترها دارای نوارهای تست داخلی هستند.
- درپوش را از دستگاه نیش انگشت بردارید و یک لانست جدید قرار دهید. درپوش را دوباره روی آن قرار دهید و با کشیدن یا کلیک کردن پیستون دستگاه را تنظیم کنید.
- انتخاب کنید کدام انگشت را بخوانید اما از سوزن زدن به انگشت شست یا اشاره خودداری کنید. دستگاه را در کنار انگشت خود قرار دهید و پیستون را فشار دهید.
- هر بار از انگشت متفاوت و ناحیه متفاوتی استفاده کنید.
- متر را با نوار تست بردارید و آن را در برابر قطره خون نگه دارید تا متوجه شوید که آیا نوار تست پر شده است؟ معمولا با صدای بوق متوجه میشوید.
- قبل از این که عدد را بخوانید، خون نوک انگشت را با یک دستمال تمیز کنید.
- عدد را یادداشت کنید.
اغلب افراد مبتلا به دیابت، استفاده از فلاش مانیتور قند را برای بررسی سطح قند خون انتخاب میکنند که نیازی به سوزن ندارد و در عوض از سنسور استفاده میکند. اما مانیتورینگ فلاش، گلوکز قند خون شما را اندازهگیری نمیکند بلکه مقدار قند موجود در مایع اطراف سلولهای شما را اندازه میگیرد که مایع بینابینی نامیده میشود. این موضوع باعث تاخیر در خواندن عدد میشود، بنابراین کاملا دقیق نیست و همچنان باید هر چند وقت یکبار آزمایش انگشت را انجام دهید.
تست اکسیژن و کنترل علائم حیاتی در منزل
پالس اکسیمتری نوعی تست اکسیژن است و میزان اکسیژنی را که هموگلوبین در خون حمل میکند، اندازه میگیرد. پالس اکسیمتری یک آزمایش ساده و بدون درد است که با استفاده از قرار دادن یک سنسور روی نوک انگشت یا لاله گوش انجام میشود. افراد مبتلا به بیماری ریوی ممکن است سطح اکسیژن خون کمتر از حد طبیعی داشته باشند، بنابراین پالس اکسیمتری میتواند به تشخیص آسیبدیدگی ریهها کمک کند. دقت داشته باشید که برای کنترل علائم حیاتی در منزل، لاک ناخن یا ناخنهای کاذب میتوانند نور را مسدود کرده و بر روی خواندن اثر بگذارند. پس بهتر است موقع تست لاک نداشته باشید. اکسیمترهای خانگی میتوانند برای اندازهگیری سطح اکسیژن در خون شما استفاده شوند، اما گاهی اوقات اندازهگیریهای ضعیف یا نادرست ارائه میدهند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد استفاده از مانیتورهای اکسیژن در مواردی مانند کووید-19 در خانه مفید است. صفحه نمایش اکسیمتر، درصد اکسیژن خون شما را نشان میدهد و برای فردی که سالم است، سطح اشباع طبیعی اکسیژن خون حدود 95 تا 100 درصد خواهد بود. اگر سطح اکسیژن کمتر از این باشد، میتواند نشان دهنده وجود مشکل ریوی باشد.
کنترل علائم حیاتی در منزل چگونه انجام میشود؟
در سالهای اخیر، علم پزشکی پیشرفت زیادی کرده است و نوآوریها و ابداعات مختلفی در ارائه خدمات درمانی در منزل صورت گرفته است. در گذشته پزشکانی که بیماران را در خانه ویزیت میکردند، تجهیزات زیادی نداشتند، اما امروزه بسیاری از تجهیزات پزشکی قابل حمل وجود دارد که پزشکان میتوانند در هنگام کنترل علائم حیاتی در خانه، آن را همراه خود به خانه بیماران ببرند.
در دنیای امروز، امکاناتی فراهم شده است تا تشخیص بیماریها و درمان آنها در خانه بیمار به صورت دقیق انجام شود و برای بسیاری از بیماریها نیاز نباشد که افراد به مراکز درمانی مراجعه کنند. ویزیت دکتر در منزل باعث صرفهجویی در وقت و هزینه بیمار میشود و دیگر لزومی ندارد تا افراد به خاطر مشکلات ساده و غیرحاد، ساعتها در ترافیک خیابانها بمانند و در صف طولانی مطبها و بیمارستانها معطل شوند.
مرکز خدمات درمانی ثمین، یکی از مراکز معتبر و خوشسابقه است که میتواند خدمات کنترل علائم حیاتی در منزل را به شما ارائه دهد. همکاران پزشک ما، همگی جزء بهترین و باتجربهترین پزشکان هستند و باکیفیتترین خدمات تشخیصی و درمانی را برای بیماران در خانه انجام میدهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و اطلاع از تعرفه کنترل علائم حیاتی در منزل با ما تماس بگیرید.
پزشکانی که برای کنترل علائم حیاتی بیماران به خانه آنها مراجعه میکنند، تمام خواستهها و نیازهای بیماران را در نظر میگیرند. کنترل علائم حیاتی در خانه، میتواند یک راهکار ایدهآل برای درمان بیماران باشد. زیرا وقتی بیماران در خانه و رختخواب خود هستند و پزشک بر بالین آنها حاضر میشود، روند بهبودیشان سریعتر و راحتتر طی میشود.
فشار خون و کنترل علائم حیاتی در منزل
فشار خون نیرویی است که توسط خون در هنگام انقباض و شل شدن قلب به دیوارههای شریانها ایجاد میشود. هر بار که قلب میتپد، خون را به داخل رگها پمپاژ میکند و وقتی قلب آرام میشود، فشار خون کاهش مییابد. هنگام اندازهگیری فشار خون دو عدد ثبت میشود. عدد بالاتر یا فشار سیستولیک به فشار داخل شریان در زمان انقباض قلب اشاره دارد و عدد پایین یا فشار دیاستولیک به فشار داخل شریان زمانی که قلب در حالت استراحت است اشاره میکند. فشار خون بالا به طور مستقیم خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته را افزایش میدهد و نشانه مقاومت شریانها در برابر جریان خون و گردش سختتر خون در رگها است.
- در فشار خون طبیعی، سیستولیک کمتر از 120 و دیاستولیک کمتر از 80 (120/80) است.
- در فشار خون بالا، سیستولیک 120 تا 129 و دیاستولیک کمتر از 80 است.
البته این اعداد فقط باید به عنوان راهنما استفاده میشوند و یک بار غیرطبیعی بودن فشار خون، چیزی را نشان نمیدهد بلکه طی یک یا چند هفته اندازهگیری مکرر، نتیجه واقعی مشخص میشود. انجمن قلب آمریکا دستورالعملهای زیر را برای پایش فشار خون خانگی توصیه میکند:
- 30 دقیقه قبل از اندازهگیری فشار خون، سیگار نکشید و قهوه ننوشید.
- قبل از آزمایش به دستشویی بروید و به مدت 5 دقیقه استراحت کنید.
- تکیه دهید.
- پاهای خود را به طور صاف و طبیعی روی زمین نگه دارید.
- بازوی خود را روی یک سطح صاف جامد (مانند یک میز) طوری قرار دهید که قسمت بالای بازو به موازات قلب باشد.
- وسط کاف را مستقیما بالای خم آرنج قرار دهید.
- اعداد را بخوانید.
- هنگام اندازهگیری، 2 تا 3 قرائت را با فاصله یک دقیقه انجام دهید و همه نتایج را ثبت کنید.
- فشار خون خود را هر روز در یک زمان مشخص یا همان طور که پزشک توصیه میکند، اندازهگیری کنید.
- تاریخ، ساعت و فشار خون را یادداشت کنید.
- برای تفسیر نتایج به پزشک مراجعه کنید.
- وقتی فشار خون به سیستولیک (عدد بالا) 180 یا بالاتر یا دیاستولیک (عدد پایین) 110 یا بالاتر رسید، به دنبال درمان فوری پزشکی باشید.
اندازهگیری ضربان قلب برای کنترل علائم حیاتی در منزل
اندازهگیری نبض به معنای اندازهگیری تعداد ضربان قلب در دقیقه است و ریتم قلب و قدرت نبض را نیز نشان میدهد. نبض طبیعی برای بزرگسالان سالم بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. ضربان نبض ممکن است با ورزش، بیماری، آسیب و احساسات نوسان داشته باشد و افزایش یابد. به طور کلی دختران 12 سال به بالا نسبت به مردان ضربان قلب سریعتری دارند. ورزشکارانی مانند دوندگان که تمرینات قلبی-عروقی زیادی انجام میدهند، ممکن است ضربان قلبشان نزدیک به 40 ضربه در دقیقه باشد و مشکلی را تجربه نکنند. ضربان قلب (نبض) را میتوان در کنار گردن، داخل آرنج یا مچ دست متوجه شد. برای اکثر افراد، گرفتن نبض از مچ دست راحتتر است. اگر از قسمت پایین گردن استفاده میکنید، مطمئن شوید که خیلی محکم فشار نمیدهید و هرگز نبضهای دو طرف پایین گردن را به طور همزمان فشار ندهید تا از انسداد جریان خون به مغز جلوگیری کنید. شمردن ضربان قلب در حالت استراحت میتواند معیار مهمی برای سلامت عضله قلب شما باشد. موارد زیر میتواند بر ضربان قلب شما تاثیر بگذارد:
- درجه حرارت
- سن
- سطح تناسب اندام
- وضعیت بدن، مانند دراز کشیدن، نشستن یا ایستادن
- حالت عاطفی
- مصرف کافئین
- داروهای خاص
- شرایط زمینهای قلب یا تیروئید
چند راه برای بررسی نبض وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
پالس شعاعی
- با استفاده از این روش، شریان رادیال را پیدا خواهید کرد.
- انگشت اشاره و وسط خود را در قسمت داخلی مچ دست مقابل خود درست زیر انگشت شست قرار دهید.
- از انگشت شست خود برای بررسی نبض خود استفاده نکنید، زیرا شریان شست شما میتواند شمارش دقیق را دشوارتر کند.
- هنگامی که نبض خود را احساس کردید، تعداد ضربان خود را در 15 ثانیه بشمارید.
- این عدد را در 4 ضرب کنید تا ضربان قلب خود را به دست آورید. به عنوان مثال، 20 ضربه در 15 ثانیه برابر است با ضربان قلب 80 ضربه در دقیقه (bpm).
نبض کاروتید
- با استفاده از این روش، شریان کاروتید را پیدا خواهید کرد.
- انگشت اشاره و وسط خود را در کنار نای درست زیر استخوان فک قرار دهید. ممکن است لازم باشد انگشتان خود را جا به جا کنید تا زمانی که به راحتی ضربان قلب خود را احساس کنید.
- نبضهایی را که احساس میکنید، به مدت 15 ثانیه بشمارید.
- این عدد را در 4 ضرب کنید تا ضربان قلب خود را به دست آورید.
پالس پدال
- میتوانید نبض خود را در بالای پای خود پیدا کنید.
- انگشت اشاره و وسط خود را بالاتر از بالاترین استخوانی که در امتداد بالای پای شما قرار دارد، قرار دهید. ممکن است مجبور شوید انگشتان خود را در امتداد استخوان یا کمی به طرفین حرکت دهید تا نبض را احساس کنید.
- هنگامی که نبض خود را پیدا کردید، ضربانها را برای 15 ثانیه بشمارید.
- ضرب در 4 ضربان قلب خود را به دست آورید.
نبض بازویی
- محل دیگر برای بررسی نبض، شریان بازویی است. این روش بیشتر در کودکان خردسال استفاده میشود.
- بازوی خود را بچرخانید تا کمی خم شود و قسمت داخلی بازو به سمت سقف باشد.
- انگشتان اشاره و وسط خود را در امتداد کنار بازو بین خم آرنج در بالا و قسمت نوک تیز استخوان آرنج خود در پایین قرار دهید. سپس انگشتان خود را یک اینچ به سمت بالا حرکت دهید. ممکن است مجبور شوید کاملا محکم فشار دهید تا نبض خود را احساس کنید.
- هنگامی که نبض را احساس کردید، شمارش کنید که در 15 ثانیه چند ضربه رخ میدهد.
- این عدد را در 4 ضرب کنید تا ضربان قلب خود را به دست آورید.
بررسی ضربان قلب با دستگاه کمکی
دستگاههای زیر میتوانند ضربان قلب را اعلام کنند:
- دستگاههای فشار خون خانگی
- ردیابهای دیجیتال تناسب اندام
- برنامههای گوشیهای هوشمند
- دستگاههای ورزشی
دقیقترین دستگاه برای بررسی ضربان قلب، یک مانیتور بیسیم است که دور قفسه سینه شما بسته شده و با یک ردیاب تناسب اندام که روی مچ دست بسته میشود، اعداد را میخواند.
معرفی بیماریهایی که علائم حیاتی در آنها اندازهگیری میشوند
بیماریهایی که نیاز به کنترل علائم حیاتی در منزل یا درمانگاه دارند، در ادامه معرفی میشوند:
بیماریهای همراه با تب
تب به دلایل زیادی از جمله بیماریهای شایع مانند گلودرد، سینوزیت و عفونتهای دستگاه ادراری (UTIs) رخ میدهد. علل غیرعفونی تب، عبارتند از:
- سرطان
- بیماری کرون
- نقرس
- روماتیسم مفصلی
- لوپوس اریتماتوی سیستمیک
- کولیت زخمی
- واسکولیت
بیماریهای ناشی از قند خون
بیماریهای ناشی از قند خون، شامل دیابت (قند خون بالا) و هایپوگلایسمیا (قند خون پایین) هستند. اگر سطح قند خون کمی بالاتر از هدف باشد، معمولا هیچ علامتی وجود ندارد. اما اگر سطح قند خون شما بیش از حد بالا باشد، ممکن است برخی علائم مانند دفع ادرار بیشتر از حد طبیعی، تشنگی شدید، سردرد و احساس خستگی و بیحالی را تجربه کنید. هایپوگلیسمی نیز اغلب با درمان دیابت ارتباط دارد اما سایر داروها و شرایط مختلف که بسیار نادر هستند هم میتوانند باعث کاهش قند خون در افرادی شوند که دیابت ندارند.
هایپوگلیسمی نیاز به درمان فوری دارد. برای بسیاری از افراد، قند خون ناشتا اگر 70 میلیگرم در دسیلیتر (mg/dL) یا 3.9 میلیمول در لیتر (mmol/L) یا کمتر باشد، محدوده خطر خواهد بود. علائم مختلفی برای هایپو وجود دارد، بنابراین مهم است که در صورت کاهش بیش از حد قند خون، از علائم آن آگاه باشید.
بیماریهای مرتبط با اکسیژن خون
هایپوکسمی زمانی اتفاق میافتد که سطح اکسیژن خون کم است و اندامها و بافتهای بدن شما اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح دریافت نمیکنند. هایپوکسمی اغلب نتیجه مشکل تبادل گاز در ریهها است، اگر چه ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد اما در هر صورت، باید مطابق اصول کنترل علائم حیاتی در منزل مدیریت شود. بیماریهای مرتبط با آن آسم، آنفلوانزا و کووید-19 هستند.
بیماریهای مرتبط با فشار خون
فشار خون به طور مداوم و بالاتر از حد طبیعی، ممکن است منجر به تشخیص فشار خون بالا شود. هر چه سطح فشار خون شما بالاتر باشد، خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته بیشتر است. برخی شرایط مزمن مانند بیماریهای کلیوی، دیابت، بارداری و آپنه خواب از جمله شرایطی هستند که میتوانند منجر به فشار خون بالا شوند. در مقابل، حمله قلبی، نارسایی قلبی، بیماری دریچه قلب، اختلالات غدد درونریز، بیماریهای موثر بر غدد پاراتیروئید یا آدرنال و ضربان قلب بسیار پایین (برادیکاردیا) میتواند باعث کاهش فشار خون شود.
بیماریهای مرتبط با ضربان قلب
بیماریهای مرتبط با ضربان قلب، عبارتند از:
- عروق کرونر
- مشکلات قلبی و جراحی قبلی قلب
- تنگی عروق قلب
- حمله قلبی
- دریچههای غیرطبیعی قلب
- جراحی قبلی قلب
- نارسایی قلبی
- کاردیومیوپاتی
- فشار خون بالا
ویزیت علائم حیاتی در منزل
به طور معمول، کنترل علائم حیاتی در مطب یا درمانگاه انجام میشود، اما دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است نیاز داشته باشید زمانی که در خانه هستید، علائم حیاتی خود را ردیابی کنید. کنترل علائم حیاتی در خانه میتواند به ارزیابی سلامت جسمانی عمومی فرد کمک کند، سرنخهایی در مورد بیماریهای احتمالی ارائه دهد و پیشرفت به سمت بهبودی را نشان دهد. در صورتی که به کنترل علائم حیاتی در منزل نیاز دارید، کافی است با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا ما پرستاران و پزشکان متخصص خود را در اسرع وقت به منزل شما اعزام کنیم.
درصورت غیرطبیعی بودن علائم حیاتی چه درمانهایی را باید دنبال کنیم؟
اگر در طی کنترل علائم حیاتی در منزل متوجه موارد غیرطبیعی مکرر شوید، به احتمال زیاد باید به پزشک مراجعه و درمانهایی که در ادامه بیان میکنیم را شروع کنید.
درمانهای مرتبط با تب
گاهی تبهای جزئی ممکن است در کاهش تعداد میکروبهای ایجاد کننده بیماری مفید باشند اما تبهای بالاتر از 102 درجه فارنهایت (38.9 درجه سانتیگراد) خطرناک هستند و نیاز به مصرف داروهایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن دارند. دوزهای بالا یا استفاده طولانی مدت از استامینوفن یا ایبوپروفن ممکن است باعث آسیب به کبد یا کلیه شود و حتی کشنده باشد. به کودکان آسپرین ندهید، زیرا ممکن است باعث ایجاد یک اختلال نادر، اما بالقوه کشنده به نام سندرم ری شود. نوزادانی که کمتر از دو ماه دارند، در صورت تب، ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند چون در این سنین تب میتواند نشان دهنده یک عفونت جدی باشد که به داروهای داخل وریدی (IV) و نظارت شبانهروزی نیاز دارد.
درمانهای مرتبط با کاهش یا افزایش قند خون
دیابت درمان ندارد اما با رعایت نکات زیر میتوانید به کنترل آن کمک کنید:
- تغذیه سالم
- ورزش منظم
- کاهش وزن
- احتمالا داروی دیابت یا انسولین درمانی
- پایش قند خون
درمان هایپوگلایسمیا شامل بازگرداندن سریع قند خون به محدوده استاندارد با کمک غذا یا نوشیدنی با قند بالا و یا با مصرف دارو است. اگر سطح قند خون شما خیلی پایین باشد، ممکن است دچار افت قند خون شوید. هایپو باید فورا درمان شود، در غیر این صورت سطح قند خون شما بیشتر کاهش مییابد و اگر این اتفاق بیافتد، ممکن است دچار افت شدید فشار خون شوید و نیاز به درمان اورژانسی داشته باشید. اگر علائم هایپوگلیسمی دارید، 15 تا 20 گرم کربوهیدرات سریعالاثر (مانند نوشیدنی یا غذای شیرین بدون پروتئین یا چربی) بخورید یا بنوشید.
درمانهای مرتبط با کمبود اکسیژن خون
برای درمان هایپوکسمی میتوان از اکسیژن درمانی استفاده کرد که شامل استفاده از ماسک اکسیژن یا لوله کوچکی است که روی بینی بسته میشود و اکسیژن مکمل را به بدن فرد میرساند. هایپوکسمی همچنین میتواند ناشی از یک بیماری زمینهای مانند آسم یا ذاتالریه باشد که باید توسط پزشک متخصص درمان شود.
درمانهای مرتبط با کاهش یا افزایش فشار خون
بهترین درمانها برای افراد مبتلا به فشار خون پایین، عبارتند از:
- مصرف نمک بیشتر
- نوشیدن آب بیشتر
- پوشیدن جورابهای فشاری
- داروها
بهترین درمانها برای افراد مبتلا به فشار خون بالا داروهای زیر هستند:
- مهار کنندههای ACE (انالاپریل، لیزینوپریل، پریندوپریل و رامیپریل)
- مسدود کنندههای گیرنده آنژیوتانسین-2 (ARBs) (مانند کاندسارتان، ایربسارتان، لوزارتان، والزارتان و اولمزارتان)
- مسدود کنندههای کانال کلسیم (مانند آملودیپین، فلودیپین و نیفدیپین یا دیلتیازم و وراپامیل)
درمانهای مرتبط با کاهش یا افزایش ضربان قلب
داروهایی که معمولا برای کاهش ضربان قلب استفاده میشوند شامل مسدود کنندههای بتا (βBs)، مسدود کنندههای کانال کلسیم غیر دیهیدروپیریدینی و ایوابرادین هستند. درمان برادیکاردیا (ضربان قلب پایین) ممکن است شامل تغییر سبک زندگی، تغییر دارو یا کاشت یک دستگاه در قلب به نام ضربانساز باشد. درمان بیماریهایی مانند تیروئید یا آپنه خواب نیز باعث بهبود برادیکاردیا میشود.
تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای کنترل علائم حیاتی در منزل
برای اندازهگیری فشار خون:
- یک مانیتور انروید یا یک مانیتور دیجیتالی که در آن فشار خون روی یک صفحه کوچک چشمک میزند، مناسب است.
- دستگاههای فشار خون انگشت و یا مچ دست، دقت پایین و قیمت بالایی دارند.
برای اندازهگیری قند خون:
- یک دستگاه آزمایش خون
- یک دستگاه نیش انگشت
- چند نوار تست
- لانست (سوزنهای بسیار کوتاه و ظریف)
- یک سطل مخصوص سوزنهای استفاده شده
برای اندازهگیری درجه حرارت بدن:
- دماسنج
برای تست اکسیژن:
- آنالایزر اکسیژن
برای اندازهگیری ضربان قلب:
- مانیتور ضربان قلب که روی سینه بسته میشود و دقیقترین نتایج را ارائه میدهد و یا بازوبند، ساعت هوشمند یا ردیاب تناسب اندام مچ
مزایای کنترل علائم حیاتی در منزل
- ارزیابی سلامت عمومی بدن
- جلوگیری از تشخیص اشتباه
- شناسایی مشکلات اساسی
- ایجاد انگیزه در تغییر سبک زندگی
- احساس آرامش و امنیت خاطر بیشتر
- عدم نیاز به تردد در سطح شهر و صرفهجویی در زمان
عوارض کنترل علائم حیاتی در منزل
- احتمال دچار شدن به وسواس فکری یا عملی و یا هر دو
- تحت تاثیر قرار گرفتن احتمالی علائم کنترل حیاتی در منزل توسط عوامل مختلف
سخن پایانی
کنترل علائم حیاتی در منزل یا مطب معمولا با اندازهگیری درجه حرارت بدن، ضربان قلب، قند و فشار خون و تست اکسیژن انجام میشود که نیاز به آموزش و تخصص دارند. اگر شما یا عزیزانتان تمایل دارید در منزل این علائم را کنترل کنید، میتوانید با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا ما بهترین پزشکان و پرستاران خود را به منزل شما اعزام کنیم.
سوالات متداول در مورد کنترل علائم حیاتی
نبض نرمال در افراد بالغ ما بین 60-100 ضربه در دقیقه میباشد، ضربان قلب میتواند نوسان کند و با ورزش، بیماری، جراحت و عواطف بالا رود. خانمهای با سن بیش از 12 سال نیز به نسبت مردان ضربان قلب سریعتری دارند. ورزشکاران مانند دوندگان که فعالیت بدنی بالایی دارند ممکن است در حالت استراحت ضربان قلب پایین و حدود 40 ضربه در دقیقه بدون هیچ مشکلی داشته باشند.
نرخ تنفس، تعداد تنفس فرد در مدت زمان یک دقیقه است.
تعداد تنفس معمولا هنگامی شمرده میشود که فرد در حالت استراحت است. میزان تنفس را به راحتی و بر اساس حرکات قفسه سینه به هنگام تنفس میشمارند. به هنگام شمارش تنفس مهم است که دقت کنیم فرد مشکلی در تنفس مثل خسخس یا صدای ناهنجار نیز نداشته باشد.
هنگامی که قلب، خون را به داخل شریانها پمپ میکند شما با فشار بر روی رگ میتوانید ضربان آن را احساس کنید. رگهایی که برای گرفتن نبض استفاده میشوند رگهای سطحی و در نقاط مشخصی از بدن هستند که شناختهشدهترین نواحی موارد زیر هستند:
- رگ کنار گردن (کاروتید)
- داخل آرنج (براکیال)
- روی مچ (رادیال)
مناطق تحت پوشش درخواست کنترل علائم حیاتی در منزل در تهران
-
کنترل علائم حیاتی در تهران
-
کنترل علائم حیاتی در تهرانپارس
-
کنترل علائم حیاتی در پیروزی
-
کنترل علائم حیاتی در غرب تهران
-
کنترل علائم حیاتی در شمال تهران
-
کنترل علائم حیاتی در جنوب تهران
سونداژ در منزل برای دسترسی بهتر بیماران گرامی در تمامی مناطق 22 گانه تهران پشتیبانی میشود. پایگاههای ما در نقاط مختلف شهر تهران مستقر هستند تا بتوانند بهترین خدمات را در سریعترین زمان به ساکنین مناطق شرق تهران، غرب تهران، جنوب تهران، شمال و مرکز تهران ارائه دهند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و در تهرانپارس، منطقه 4 و منطقه 8 یا محدوده نارمک کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و پیروزی کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
مرکز ما در غرب تهران در مناطق گسترده 2، 5، 21 و 22 مانند محدوده گیشا، سعادت آباد، مرزداران، شهرک اکباتان، یا ستارخان با دارا بودن متخصصین مجرب خود میتواند خدمات سونداژ در خانه را در ارائه دهد.
در شمال تهران با دسترسی نزدیک به منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 مانند محلههای پاسداران، گیشا، ولنجک، ونک، فرمانیه، تجریش یا یوسفآباد آماده پاسخگویی به درخواست ساکنین محترم این مناطق به منظور سونداژ در منزل هستیم.
متخصصین ما در جنوب تهران در مناطق 15، 16، 17، 18، 19، 20 و محلههایی مانند شهرری و… مشغول به خدمترسانی جهت سونداژ در منزل میباشند.