کلیهها چندین عملکرد حیاتی را در بدن انجام میدهند، از جمله حذف مواد زائد و مایعات اضافی از خون، حفظ تعادل الکترولیت بدن و ترشح هورمونها با عملکردهایی مانند کنترل فشار خون. پزشک نفرولوژی که به او نفرولوژیست نیز میگویند، پزشکی است که در بیماریهای مربوط به کلیهها تخصص دارد. او بیماریهایی مانند عفونت کلیه، بیماری مزمن کلیه و نارسایی کلیه را درمان میکند. پزشک نفرولوژی همچنین در مورد چگونگی تاثیر بیماریهای کلیوی و اختلال عملکرد کلیه بر سایر سیستمهای بدن، آگاهی بالایی دارد. اگر اختلال عملکرد کلیه دارید که مربوط به فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، بیماریهای خودایمنی خاص یا داروهایی است که مصرف میکنید، ممکن است ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل برای شما مفید باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد نفرولوژی صحبت کنیم. اگر علاقهمند به این موضوع هستید، تا انتها همراه ما باشید.
ویزیت پزشک متخصص نفرولوژی در منزل ( 24 ساعته )
پزشک متخصص نفرولوژی در منزل فقط با یک تماس
تماس با اپراتور
نفرولوژی چیست؟
نفرولوژی علم مربوط به تشخیص و درمان بیماریهای کلیوی، از جمله اختلالات الکترولیتی و فشار خون بالا و مراقبت از کسانی است که نیاز به درمان پیوند کلیه دارند، از جمله بیماران دیالیزی و پیوند کلیه. بسیاری از بیماریهایی که کلیه را تحت تاثیر قرار میدهند، اختلالات سیستمیک هستند که به خود اندام محدود نمیشوند و ممکن است نیاز به درمان خاصی داشته باشند، مانند مشکلات اکتسابی، بیماریهای خودایمنی و همچنین مشکلات مادرزادی یا ژنتیکی. اگر فکر میکنید کلیههای شما دچار مشکل شده است، شاید بهتر باشد برای یک ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل برنامهریزی کنید.
پزشک نفرولوژی چه وظایفی دارد؟
یک نفرولوژیست مسئولیتها و وظایف مختلفی را بر عهده دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
یکی از وظایف اصلی پزشک نفرولوژی، معاینه بیمارانی است که به آنها مراجعه میکنند. این بیماران معمولا توسط پزشکان عمومی به آنها ارجاع داده میشوند و مشکلات کلیوی، متابولیسمی یا فشار خون دارند. البته ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل نیز انجام میشود. ما در مرکز خدمات درمانی ثمین میتوانیم بهترین پزشکان نفرولوژی را به منزل شما اعزام کنیم.
انجام معاینه فیزیکی بیمار در ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل، او یک معاینه فیزیکی بر روی شما انجام میدهد و آزمایشات اولیه را تجویز میکند. این آزمایشات شامل آزمایش خون و ادرار، سونوگرافی کلیه، بیوپسی و غیره است که بسته به بیماری، ممکن است متفاوت باشد. همچنین پزشک سوابق پزشکی بیمار را مورد بررسی قرار میدهد.
ارجاع بیماران به پزشک ارولوژی
در هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل ممکن است لازم باشد که پزشک در مورد مشکلات بیمار و اقداماتی که باید انجام شود تصمیمگیری کند و او را به یک اورولوژیست ارجاع دهد. این امر هنگامی ضروری است که سرطان تشخیص داده شود یا برای برداشتن سنگ کلیه، پروستات و غیره به جراحی نیاز باشد.
ارائه دستورالعملهای مراقبت از کلیه به بیمار، هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
بسته به نتایج معاینات و آزمایشات، پزشک نفرولوژٰی به بیمار توصیه میکند که با متخصص تغذیه، پرستار کلیه، مرکز دیالیز و غیره مشورت کند. همچنین بسته به نیاز بیمار، او تحت مراقبتهایی که نفرولوژیست توصیه میکند، خواهد بود.
اطمینان از بهبودی پس از جراحی
پزشک نفرولوژی ممکن است بیمار را برای جراحی ارجاع دهد، اما خودش این کار را انجام نمیدهد. با این حال پس از این که عمل جراحی انجام شد، نفرولوژیست به طور فعال در مراقبتهای بعد از عمل که ممکن است شامل تجویز آنتیبیوتیک، داروهای ضد درد و غیره باشد، به بیمار کمک خواهد کرد. اگر عمل کلیه انجام دادید و نیاز به ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل دارید، با مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید. مرکز ما با بهترین پزشکان متخصص نفرولوژی همکاری میکند و میتواند خیلی سریع، ویزیت پزشک در منزل را برای شما ترتیب دهد.
انجام مطالعات و تحقیقات
یک پزشک نفرولوژی باید در جریان آخرین تحولات نفرولوژی باشد. مانند هر پزشک دیگری، او باید با مطالعه و تحقیق، تکنیکهای ارتقا یافته و موثرتر نفرولوژی را پیگیری کنید.
ویزیت پزشک متخصص نفرولوژی در منزل چگونه انجام میشود؟
در سالهای اخیر، علم پزشکی پیشرفت زیادی کرده است و نوآوریها و ابداعات مختلفی در ارائه خدمات درمانی در منزل صورت گرفته است. در گذشته پزشکانی که بیماران را در خانه ویزیت میکردند، تجهیزات زیادی نداشتند، اما امروزه بسیاری از تجهیزات پزشکی قابل حمل وجود دارد که پزشکان میتوانند در هنگام ویزیت بیمار در منزل، آن را همراه خود به خانه بیماران ببرند.
در دنیای امروز، امکاناتی فراهم شده است تا تشخیص بیماریها و درمان آنها در خانه بیمار به صورت دقیق انجام شود و برای بسیاری از بیماریها نیاز نباشد که افراد به مراکز درمانی مراجعه کنند. ویزیت دکتر در منزل باعث صرفهجویی در وقت و هزینه بیمار میشود و دیگر لزومی ندارد تا افراد به خاطر مشکلات ساده و غیرحاد، ساعتها در ترافیک خیابانها بمانند و در صف طولانی مطبها و بیمارستانها معطل شوند.
مرکز خدمات درمانی ثمین، یکی از مراکز معتبر و خوشسابقه است که میتواند خدمات ویزیت پزشک نفرولوژیست در منزل را به شما ارائه دهد. همکاران پزشک ما، همگی جزء بهترین و باتجربهترین پزشکان هستند و باکیفیتترین خدمات تشخیصی و درمانی را برای بیماران در خانه انجام میدهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و اطلاع از تعرفه ویزیت دکتر نفرولوژیست در منزل با ما تماس بگیرید.
پزشکانی که برای ویزیت بیماران به خانه آنها مراجعه میکنند، تمام خواستهها و نیازهای بیماران را در نظر میگیرند و مناسبترین راهحلهای درمانی را برای آنها تجویز میکنند. ویزیت نفرولوژیست در منزل، میتواند یک راهکار ایدهآل برای درمان بیماران باشد. زیرا وقتی بیماران در خانه و رختخواب خود هستند و پزشک بر بالین آنها حاضر میشود، روند بهبودیشان سریعتر و راحتتر طی میشود.
پزشک نفرولوژی به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
برای ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل بهتر است پزشکی را انتخاب کنید که دارای مهارتهای زیر باشد:
مهارتهای علمی
یک متخصص نفرولوژی باید ذهنیت علمی داشته باشد. دانستن علوم زیستشناسی، شیمی و فیزیولوژی بدن انسان و بسیاری موارد دیگر، میتواند پزشک نفرولوژی را به یک پزشک موفق تبدیل کند.
فرآیندگرا
بیشتر رشتههای تخصصی پزشکی، از جمله نفرولوژی، شامل رویهها و جریانهای کاری فنی منحصر به فرد هستند. نفرولوژیست باید دانش نظری و عملی مناسبی از چنین رویههایی داشته باشد. فعالیتهایی مانند کاتتریزاسیون ورید مرکزی و بیوپسی کلیه، توسط پزشکان تخصصهای دیگر نیز انجام میشود، اما دانستن این که آنها چه کاری را و چگونه انجام میدهند، برای پزشک نفرولوژی بسیار مهم است.
صبر و پشتکار
پزشک نفرولوژی باید به اندازه کافی صبور و مصمم باشد تا برای درمان مشکلات بیمار، بهتر تلاش کند. در مورد اختلالات کلیوی مختلف، بیمار اغلب نیاز به درمان طولانیمدت و حمایت پزشکی دارد و سرعت بهبودی نیز ممکن است کند باشد. به همین دلیل نفرولوژیست باید صبر و حوصله داشته باشد تا به حفظ سلامت بیمار و مسیر بهبودی ادامه دهد. همچنین برای راحتی بیمار میتوان ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل را انتخاب کرد.
کارشناس موضوعی
علاوه بر داشتن دانش تخصصی در نفرولوژی، تخصص در زیر شاخههای تخصصی نفرولوژی به پزشک کمک میکند تا بهتر و عمیقتر بتواند در این زمینه فعالیت کند. این زیرشاخهها میتوانند شامل نفرولوژی کودکان، گلومرولونفریت و غیره باشند.
بررسی بیماریهای نفرولوژی برای ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
پزشکان نفرولوژی، بیماریهایی را درمان میکنند که ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر کلیهها تاثیر بگذارند. برخی از این بیماریها عبارتند از:
بیماری مزمن کلیه
این بیماری که گاهی اوقات CKD نامیده میشود، یک اصطلاح کلی برای چندین بیماری است که بر کلیهها تاثیر میگذارند، اما به طور کلی به معنای آسیب دائمی و معمولا پیشرونده به کلیهها، ناشی از مشکلات مختلف است.
علت اصلی نارسایی کلیه، دیابت است. فشار خون بالا، دومین عامل این بیماری است. دیابت و فشار خون بالا هر دو به کلیهها آسیب میرسانند. همچنین بیماری قلبی و بیماری کلیوی با یکدیگر مرتبط هستند. لذا اگر یکی را دارید، برای دیگری در خطر هستید. سن نیز یک عامل خطر دیگر برای بیماری مزمن کلیوی است، به ویژه برای افراد بالای ۶۰ سال. اگر بیمار سالمند در خانه دارید که با مشکلات کلیوی درگیر است، میتوانید از خدمات مرکز درمانی ثمین استفاده کنید و با تماس با ما، درخواست ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل دهید.
علل اصلی بیماری مزمن کلیه در کودکان، ناهنجاریهای آناتومیکی-ساختاری یا بیماریهای ارثی مانند بیماری کلیه پلیکیستیک است. همچنین مشکلاتی که باعث آسیب به فیلترهای کلیه میشوند، میتوانند منجر به بیماری مزمن کلیه شوند.
گلومرولونفریت
هنگامی که فیلترهای کلیه (گلومرولها) ملتهب و زخمی شوند، فرد دچار بیماری گلومرولونفریت شده است. در این شرایط، کلیهها به تدریج توانایی خود را در حذف مواد زائد و مایع اضافی از خون برای تولید ادرار از دست میدهند. گلومرولونفریت میتواند توسط عوامل مختلفی ایجاد شود از جمله:
– سموم یا داروها
– عفونتهای ویروسی، مانند ویروسهای HIV، هپاتیت B و C
– نفروپاتی IgA
– التهاب کلیه مرتبط با لوپوس
– عفونتهای باکتریایی که معمولا باعث عفونت گلو و پوست میشوند، مانند باکتریهای استرپتوکوک یا استاف
بررسی خون در ادرار با ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
وجود خون در ادرار به این معنی است که گلبولهای قرمز خون در ادرار حضور دارند. معمولا ادرار با چشم غیرمسلح، طبیعی به نظر میرسد، اما وقتی زیر میکروسکوپ بررسی شود، حاوی تعداد زیادی گلبول قرمز است. در برخی موارد، ادرار صورتی، قرمز یا به رنگ چای است که میتوانید بدون میکروسکوپ آن را ببینید. بیشتر علل وجود خون در ادرار جدی نیستند. به عنوان مثال، ورزش سنگین ممکن است باعث ایجاد خون در ادرار شود که معمولا پس از یک روز از بین میرود.
سایر علل جدیتر عبارتند از:
– سرطان
– عفونت یا بیماری کلیه
– عفونت دستگاه ادراری (UTI)
– بزرگی پروستات (در آقایان)
– سنگ کلیه یا مثانه
– برخی بیماریها (مانند کمخونی داسی شکل و بیماری کلیه کیستیک)
– آسیب به کلیهها
همچنین برخی از داروها باعث ایجاد خون در ادرار میشوند و بسیاری از افراد بدون داشتن هیچ مشکل مرتبط دیگری، این مشکل را دارند. اگر خون در ادرار خود مشاهده کردید و نمیتوانید به بیمارستان مراجعه کنید، بهترین گزینه برای شما ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل است.
نفریت لوپوس
این بیماری، التهاب کلیهها ناشی از لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) است. یک بیماری خودایمنی که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به اندامهای بدن حمله میکند. SLE میتواند پوست، مفاصل، کلیهها، قلب و مغز را تحت تاثیر قرار دهد، اما این که کدام اندامها درگیر میشوند، در افراد مختلف، متفاوت است. علل نقص سیستم ایمنی به طور کامل شناخته نشده است. ممکن است علت آن عفونتها، هورمونها، برخی داروها و عوامل ژنتیکی باشد. لوپوس در زنان بالغ و در سنین باروری شایعتر است، اما در کودکان نیز دیده میشود.
تشخیص سنگ کلیه با ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
مشکل سنگ کلیه، معمولا در بزرگسالان رخ میدهد، اما میتواند کودکان را نیز درگیر کند و حتی در نوزادان نیز ممکن است رخ دهد. سنگهای کلیه زمانی تشکیل میشوند که مقادیر زیادی از مواد خاص در کلیهها انباشته شوند و کریستال یا سنگ تشکیل دهند. برخی از سنگها توسط بیماریهای دیگری به وجود میآیند، اما بسیاری از آنها به رژیم غذایی و تغذیه ارتباط دارند.
سندرم نفروتیک
این بیماری باعث ایجاد اسکار یا آسیب به قسمت فیلتر کننده کلیهها (گلومرولها) میشود. سندرم نفروتیک موجب میشود که پروتئین زیادی از طریق ادرار دفع شود. افراد مبتلا به سندرم نفروتیک، معمولا مشکلات زیر را دارند:
– سطوح بسیار بالای پروتئین در ادرار (پروتئینوری)
– سطوح پایین پروتئین در خون (هیپوآلبومینمی)
– تورم، به خصوص در اطراف چشمها، پاها و دستها
– کلسترول بالا
سندرم نفروتیک در نتیجه آسیب به گلومرولهای کلیه ایجاد میشود. رگهای خونی ریز هستند که مواد زائد و آب اضافی را از خون تصفیه کرده و به عنوان ادرار به مثانه میفرستند. گلومرولهای کلیه، پروتئین را در بدن نگه میدارند. هنگامی که آنها آسیب میبینند، پروتئین به داخل ادرار نشت میکند. کلیههای سالم فقط اجازه میدهند که کمتر از یک گرم پروتئین در روز از طریق ادرار دفع شود. در سندرم نفروتیک، گلومرولها باعث میشوند که ۳ گرم یا بیشتر پروتئین در طول یک دوره ۲۴ ساعته به ادرار نشت کند.
سندرم نفروتیک ممکن است با سایر بیماریها مانند بیماری کلیوی ناشی از دیابت و اختلالات ایمنی رخ دهد. همچنین میتواند پس از آسیب ناشی از عفونتهای ویروسی ایجاد شود. علت سندرم نفروتیک، همیشه مشخص نیست.
تشخیص فشار خون بالا با ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
این بیماری میتواند باعث آسیب به رگهای خونی و منجر به بیماری کلیوی و نارسایی کلیه، سکته مغزی یا حمله قلبی شود. عواملی مانند تغذیه نامناسب، استعمال دخانیات، ورزش نکردن، اضافه وزن یا چاقی یا ابتلا به دیابت یا بیماری قلبی، همگی میتوانند در ایجاد فشار خون موثر باشند. فشار خون اغلب با بیماری مزمن کلیوی افزایش مییابد. این مسئله میتواند عملکرد کلیه را بیش از پیش مختل کند. با ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل، او میتواند برای کنترل فشار خون بالا به منظور جلوگیری یا کند کردن پیشرفت بیماری کلیوی با شما همکاری کند. ممکن است پزشک شما را تشویق کند که شیوه زندگی خود را اصلاح کنید. اگر فشار خون شما بالاست، ممکن است برای کاهش و تحت کنترل نگه داشتن آن، دارویی برایتان تجویز کند.
بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD)
یک بیماری ژنتیکی است که با رشد کیستهای متعدد (کیسههای پر از مایع) در کلیهها مشخص میشود. کیستها بزرگتر میشوند و کلیهها همراه با آنها بزرگ میشوند. به تدریج، کلیهها توانایی خود را برای فیلتر کردن مواد زائد خون از دست میدهند که منجر به از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه و در نهایت نارسایی کلیه میشود. PKD همچنین میتواند باعث ایجاد کیست در سایر اندامها مانند کبد شود.
پروتئینوری
پروتئینوری که آلبومینوری نیز نامیده میشود، افزایش پروتئین در ادرار است. این مشکل به خودی خود، یک بیماری نیست، بلکه نشانهای از مسائل خاصی است که بر کلیهها تاثیر میگذارند. معمولا وجود پروتئین بیش از حد در ادرار به این معنی است که فیلترهای کلیه به درستی کار نمیکنند و اجازه میدهند، پروتئین بیش از حد از طریق ادرار خارج شود. هنگامی که گلومرولها آسیب میبینند، این بیماری نفریت یا گلومرولونفریت نامیده میشود. مشکلات دیگری نیز میتوانند منجر به نفریت شود، از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت و انواع دیگر بیماریهای کلیوی.
آلبومین، پروتئینی است که به احتمال زیاد در ادرار ظاهر میشود، به همین دلیل است که پروتئینوری گاهی اوقات آلبومینوری نامیده میشود. سایر پروتئینها نیز میتوانند به داخل ادرار نشت کنند. سطح و نوع پروتئین، میزان آسیب و همچنین خطر ابتلا به نارسایی کلیه را نشان میدهد. اگر سطح پروتئین فقط به مقدار کم افزایش یابد، این بیماری میکروآلبومینوری نامیده میشود و حداقل آسیب را نشان میدهد. اما با پیشرفت بیماری، آسیب بدتر میشود و پروتئین بیشتری به ادرار میرود و منجر به آلبومینوری کامل میشود.
بررسی افراد دارای کلیه انفرادی در ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
وضعیتی است که در آن فرد به جای دو کلیه، یک کلیه دارد. فردی ممکن است با یک کلیه به دنیا بیاید (آژنزی کلیه) یا این که دو کلیه داشته باشد، اما فقط یکی از آنها کار کند (دیسپلازی کلیه) یا یک کلیه را به دلیل بیماری مانند سرطان کلیه از دست داده باشد. افرادی که یکی از کلیههای خود را اهدا میکنند نیز دارای کلیه انفرادی هستند. بیشتر افرادی که یک کلیه دارند، زندگی سالمی دارند. اما برخی از افراد، عوارضی را تجربه میکنند، از جمله کاهش عملکرد کلیه و فشار خون بالا.
پزشک نفرولوژی چه آزمایشهایی را تجویز میکند؟
نفرولوژیستها برای تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به کلیه، آزمایشهای مختلفی را تجویز میکنند. برخی از این آزمایشها در هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل قابل انجام است. در ادامه با آزمایشهای نفرولوژی آشنا میشوید.
معاینه فیزیکی در ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
از آن جاییکه کلیهها، مسئول حفظ تعادل مایعات و فیلتر کردن مایعات اضافی و مواد زائد خون هستند، آسیب به کلیهها منجر به تجمع مایعات و عدم تعادل در اجزای خون دفع شده توسط این اندام میشود. اضافه بار مایعات، موجب تورم در پاها و صورت میشود. همچنین بیماریهای کلیوی طولانیمدت نیز با علائم کمخونی همراه هستند. به علاوه، فشار خون تا حد زیادی توسط کلیهها تنظیم میشود. به همین دلیل، آسیب کلیه معمولا با فشار خون بالا همراه است.
تجویز آزمایش خون در ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
آزمایش خون، سطوح افزایش یافته یا تغییر یافته اوره، کراتینین و الکترولیتها از جمله سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفات، نیتروژن اوره خون و غیره را نشان میدهد. همچنین ممکن است خون برای ارگانیسمهای مختلفی که ممکن است به کلیهها آسیب برساند از جمله هپاتیت B، هپاتیت C، ایدز و غیره آزمایش شود. سطح آنتیبادی آنتیژنهای خاص نیز میتواند به تشخیص لوپوس، آمیلوئیدوز و مولتیپل میلوما کمک کند. در هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل، او میتواند اقدامات لازم برای گرفتن نمونه خون شما را برای آزمایش انجام دهد.
آزمایش ادرار
تجزیه و تحلیل ادرار، ممکن است پروتئینهای اضافی که از بدن و از طریق ادرار دفع میشوند را نشان دهد. این مسئله، نشانه آسیب کلیه است که به ویژه در نفروپاتی دیابتی یا در بیماریهای طولانیمدت کلیوی دیده میشود. نمونه ادرار ۲۴ ساعته به تعیین میزان دفع کل پروتئین در یک روز کمک میکند که میتواند منجر به تشخیص بیماری مزمن کلیه شود. همچنین عفونتهای کلیه و مجاری ادراری را میتوان با استفاده از تجزیه و تحلیل میکروسکوپی، کشت و مطالعات حساسیت در ادرار تشخیص داد. بررسی میکروسکوپی ادرار همچنین گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، عفونت، سلولهای اپیتلیال، قالبها یا ساختارهای لولهای نازک را نشان میدهد.
نرخ فیلتراسیون گلومرولی (GFR)
GFR با بررسی کلیرنس مادهای مثل اینولین که از طریق گلومرولها فیلتر میشود، اندازهگیری میشود. کلیرنس، اندازهگیری حجم پلاسمای پاکسازی شده توسط کلیهها در واحد زمان است. کلیرنس، محصول غلظت کراتینین ادرار و سرعت جریان ادرار است و مقدار طبیعی آن در مردان بالغ، ۹۰ تا ۱۵۰ میلیلیتر در دقیقه است.
سونوگرافی کلیهها در ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
سونوگرافی یا اسکن اولتراسوند، یکی از رایجترین و پرکاربردترین شیوههای تصویربرداری غیرتهاجمی برای تشخیص بیماریها و آسیبهای کلیوی است. سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصاویری از اندامهای شکمی استفاده میکند. بیماریهایی مانند هیدرونفروز، بیماری کلیه پلیکیستیک، سنگ کلیه و غیره با استفاده از سونوگرافی تشخیص داده میشوند. ما در مرکز خدمات درمانی ثمین، میتوانیم امکاناتی را فراهم کنیم تا هنگام ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل شما، پزشک دستگاه سونوگرافی پرتابل را همراه خود بیاورد و در خانه شما آزمایش سونوگرافی را از کلیههای شما انجام دهد.
آنژیوگرافی MR
برای تشخیص ناهنجاریهای موجود در رگهای خونی کلیهها، ممکن است آنژیوگرافی MR انجام شود. در این آزمایش، یک رنگ رادیوکنتراست به ورید بازو تزریق میشود و با عبور رنگ از کلیهها، عکسهای مورد نظر گرفته میشود. این عکسها، تصاویر واضحی از شبکه رگهای خونی و ناهنجاریهای آنها در کلیهها ارائه میدهند.
تجویز بیوپسی کلیه درویزیت پزشک نفرولوژی در منزل
اگر ضایعهای در کلیه تشخیص داده شود، ممکن است مقدار کمی از بافت کلیوی با استفاده از سوزنهای تو خالی نازک، تحت هدایت سونوگرافی یا سایر شیوههای تصویربرداری از کلیه برداشته شود. این آزمایش، بیوپسی کلیه نامیده میشود و پس از اتمام آن، بافتها برای پاتولوژیهای غیرطبیعی در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار میگیرند.
اوروگرافی داخل وریدی (IVU)
اوروگرافی داخل وریدی (IVU) آزمایشی است که در آن یک رنگ کنتراست یددار به داخل سیاهرگهای فرد تزریق میشود. سپس این رنگ با استفاده از اشعه ایکس یا سایر شیوههای تصویربرداری مانند سیتی اسکن برای تشخیص جریان خون و تشکیل ادرار در کلیهها و همچنین خروج آن هنگام عبور از کلیهها تصویربرداری میشود.
ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل پیش از سینتیگرافی
سینتیگرافی، یک آزمایش نفرولوژی است که با استفاده از ایزوتوپهای رادیواکتیو به تشخیص عملکرد غیرطبیعی کلیه کمک میکند. اگر لازم باشد، بهتر است قبل از سینتیگرافی، یک ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل از شما انجام شود.
آرتریوگرافی کلیه
آرتریوگرافی کلیه آزمایشی است که در آن یک کاتتر نازک در شریان فمورال و تحت هدایت از طریق شیوههای مختلف تصویربرداری قرار داده میشود. در این آزمایش، یک رنگ به داخل آئورت در بالای شریانهای کلیوی تزریق میشود و تصاویری از رگهای خونی در کلیهها به دست میآید.
تفاوت نفرولوژی و ارولوژی چیست؟
این دو رشته پزشکی دارای همپوشانیهایی با یکدیگر هستند، اما تفاوتهایی نیز با هم دارند. این تفاوتها عبارتند از:
- نفرولوژی یک رشته پزشکی است که با عملکردها و اختلالات کلیهها سر و کار دارد، در حالی که اورولوژی رشتهای است که بر روی درمان و جراحی اختلالات دستگاه ادراری زنان و مردان و دستگاه تناسلی مردان تمرکز دارد.
- پزشک اورولوژی عمل جراحی انجام میدهد، در حالی که پزشک نفرولوژی چنین کاری انجام نمیدهد.
- اورولوژی و نفرولوژی رشتههای نزدیک به هم هستند و اختلالاتی که با نفرولوژی قابل درمان نیستند با جراحی قابل درمان هستند.
- تمرکز نفرولوژی بر روی کلیههاست، در حالی که اورولوژی در درجه اول با دستگاه ادراری سر و کار دارد.
سخن پایانی
پزشکان نفرولوژی به طور خاص بیماریهایی را درمان میکنند که بر کلیهها و توانایی عملکرد آنها تاثیر میگذارند، مانند دیابت یا نارسایی کلیه. پس اگر احساس میکنید کلیههای شما دچار مشکل شدهاند و نمیتوانید به مطب پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید، توصیه میکنیم هر چه سریعتر ویزیت پزشک نفرولوژی در منزل را برنامهریزی کنید. مرکز خدمات درمانی ثمین آماده است تا بهترین متخصصین نفرولوژی را به منزل شما اعزام کند.
سوالات متداول در مورد نفرولوژی
مشاهده خون در ادرار یکی از نشانههای بارز وجود بیماریهای کلیوی است. وجود خون در ادرار سبب تغییر رنگ ادرار به رنگهای قرمز یا قرمز مایل به قهوهای میشود. معمولا بیماریهایی از قبیل عفونت کلیهها، سنگ کلیه یا عفونت دستگاههای ادراری از دلایل اصلی ورود خون به ادرار است، البته تغییرات دیگری از قبیل کاهش حجم ادرار، کاهش تعداد دفعات دفع ادرار، قطع دفع ادرار یا حضور اگزالات در ادرار حاکی از وجود اختلال در عملکرد کلیهها است و بیمار با مشاهده این عوارض حتما باید به نفرولوژیست مراجعه کند.
کلیههای سالم در دفع آب و مایعات اضافی بدن، کنترل فشار خون، حفظ تعادل مواد شیمیایی بدن، حفظ استحکام استخوانها، ساخت گلبولهای قرمز خونی و رشد طبیعی کودکان نقش دارند. بیماری مزمن کلیه (Chronic Kidney Disease) زمانی اتفاق میافتد که کلیهها دیگر قادر به پاکسازی سموم و مواد زائد از خون نبوده و نقش خود را با تمام ظرفیت انجام ندهند. اختلال در عملکرد کلیه ممکن است به طور ناگهانی یا به مرور زمان حادث شود.
به طور کلی دلایل ارجاع بیمار به متخصص کلیه عبارتند از:
- بیماریهای مزمن کلیوی
- نارسایی حاد کلیوی
- عدم تعادل الکترولیتهای بیمار
- درمان دیالیز
- عفونتهای مزمن مجاری ادراری
- دیابت
- عفونت کلیه
- تنگی شریان کلیوی
- نفریت بینابینی
- گلومرولونفریت
- بیماری کلیه پلی کیستیک
سرطان انواع مختلفی دارد و حتی روشهای متفاوتی نيز برای درمان آن در نظر گرفته میشود كه هر يك از اين روشها میتواند به کلیهها آسیب برساند، نمونههایی از آسیب كليه شامل مسدود شدن مجاری ادرار، جمع شدن سم در کلیهها و نارسایی ناگهانی کلیه میباشد، سرطانهای مرتبط با مشکلات کلیوی شامل مولتیپل میلوما، سرطان مثانه، سرطان دهانه رحم، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات میباشند.
کودکان نیز در صورت مشکلات غیرطبیعی مجرای ادراری، مانند شب ادراری ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص اورولوژی داشته باشند.
شما دو کلیه دارید که سایز آنها در حدود یک مشت است. کلیهها درست زیر دندهها و در دو طرف ستون فقرات شما قرار گرفتهاند.
کلیهها چندین عملکرد حیاتی در بدن دارند، از جمله:
- از بین بردن ضایعات و مواد اضافی خون
- حفظ تعادل الکترولیت بدن
- ترشح هورمونها با کارکردهایی مانند تنظیم فشار خون
- کنترل تولید گلبولهای قرمز
مناطق تحت پوشش درخواست ویزیت پزشک متخصص نفرولوژی در منزل در تهران
-
ویزیت پزشک در تهران
-
ویزیت پزشک در تهرانپارس
-
ویزیت پزشک در پیروزی
-
ویزیت پزشک در غرب تهران
-
ویزیت پزشک در شمال تهران
-
ویزیت پزشک در جنوب تهران
سونداژ در منزل برای دسترسی بهتر بیماران گرامی در تمامی مناطق 22 گانه تهران پشتیبانی میشود. پایگاههای ما در نقاط مختلف شهر تهران مستقر هستند تا بتوانند بهترین خدمات را در سریعترین زمان به ساکنین مناطق شرق تهران، غرب تهران، جنوب تهران، شمال و مرکز تهران ارائه دهند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و در تهرانپارس، منطقه 4 و منطقه 8 یا محدوده نارمک کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
برای سونداژ در منزل در شرق تهران و پیروزی کافیست با شماره تلفن مرکز خدمات درمانی ثمین تماس بگیرید تا متخصصین مجرب برای خدماتدهی به شما در سریعترین زمان اعزام شوند.
مرکز ما در غرب تهران در مناطق گسترده 2، 5، 21 و 22 مانند محدوده گیشا، سعادت آباد، مرزداران، شهرک اکباتان، یا ستارخان با دارا بودن متخصصین مجرب خود میتواند خدمات سونداژ در خانه را در ارائه دهد.
در شمال تهران با دسترسی نزدیک به منطقه 1، منطقه 2 و منطقه 3 مانند محلههای پاسداران، گیشا، ولنجک، ونک، فرمانیه، تجریش یا یوسفآباد آماده پاسخگویی به درخواست ساکنین محترم این مناطق به منظور سونداژ در منزل هستیم.
متخصصین ما در جنوب تهران در مناطق 15، 16، 17، 18، 19، 20 و محلههایی مانند شهرری و… مشغول به خدمترسانی جهت سونداژ در منزل میباشند.