بلاگ

بازگشت به بلاگ

هولتر قلب جهت مانیتور ضربان چیست؟

هولتر قلب

هولتر مانیتور ضربان قلب چیست؟

کاربرد و زمان استفاده از هولتر قلب

هولتر مانیتور ضربان قلب چیست؟

هولتر مانیتور نوعی الکتروکاردیوگرام قابل حمل (ECG) است. که فعالیت الکتریکی قلب را به طور مداوم در مدت 24 تا 48 ساعت یا بیشتر و در زمانی که از مطب دکتر دور هستید، ثبت می‌کند.
نوار قلب ECG یکی از ساده ترین و سریع ترین تست‌هایی است که برای ارزیابی مشکلات قلبی استفاده می‌شود. الکترودها (قطعه فوم پلاستیکی کوچک که به پوست می چسبند) در نقاط خاصی روی قفسه سینه و شکم قرار می‌گیرند. الکترودها توسط سیم به دستگاه ECG متصل می‌شوند. سپس، فعالیت الکتریکی قلب را می‌توان اندازه گیری، ذخیره و چاپ کرد. اما هیچ جریان الکتریکی به بدن وارد نمی‌شود.
پالس‌های الکتریکی طبیعی، انقباضات قسمت‌های مختلف قلب را هماهنگ می‌کنند. این باعث می‌شود خون به همان شکلی که باید جریان داشته باشد(ضربان و گردش خون). نوار قلب این تکانه‌ها را برای نشان دادن سرعت ضربان قلب، ریتم ضربان قلب (ثابت یا نامنظم) و قدرت و زمان تکانه‌های الکتریکی ثبت می‌کند. تغییرات در موج های نوار قلب می‌تواند نشانه بسیاری از بیماری‌های مرتبط با قلب باشد.

اگر علائمی مانند سرگیجه، غش، فشار خون پایین، خستگی مداوم (خستگی مزمن) و تپش قلب دارید و نوار قلب ECG دلیل واضحی را نشان نمی‌دهد، ممکن است پزشک شما هولتر مانیتور ضربان قلب درخواست کند. برای شما از همان نوع الکترودهای ECG بر روی قفسه سینه نصب می‌گردد و الکترودها با سیم به دستگاه ضبط کوچک و قابل حمل (هولتر مانیتور) متصل می‌شوند.
برخی از آریتمی‌ها (ریتم‌های غیرطبیعی قلب) ممکن است گاهی اوقات رخ دهند. یا ممکن است فقط تحت شرایطی خاص مانند استرس یا فعالیت رخ دهند. ثبت این نوع آریتمی‌ها بدلیل مشخص نبودن زمان آنها در نوار قلب انجام شده در مطب دشوار است. به همین دلیل، پزشک یا مرکز مراقبت‌های بهداشتی ممکن است استفاده از هولتر مانیتور را درخواست کنند تا شانس بیشتری برای ثبت هرگونه ضربان قلب یا ریتم غیر طبیعی که ممکن است باعث علائم شود، داشته باشند. برخی از هولتر مانیتورها دارای کلید ایونت (رویداد) هستند که با احساس علائم با فشار دادن دکمه آن را فعال می‌کنید.
دستورالعمل‌هایی در مورد مدت زمانی که نیاز دارید مانیتور را بپوشید (معمولاً 24 تا 48 ساعت)، نحوه ثبت فعالیت‌ها و علائم خود در طول آزمایش، و راهنمایی‌های مراقبت شخصی و فعالیت، که شامل خشک نگه داشتن دستگاه در حین انجام آزمایش است، از طرف مرکز بهداشتی دریافت خواهید کرد.

چرا ممکن است به هولتر مانیتورینگ نیاز داشته باشم؟

برخی از دلایلی که پزشک ممکن است برای شما استفاده از هولتر مانیتور درخواست دهد عبارتند از:
• برای ارزیابی درد قفسه سینه که با تست ورزش قابل شناسایی نیست
• برای ارزیابی سایر علائم و نشانه‌هایی که ممکن است مرتبط با قلب باشند، مانند خستگی، تنگی نفس، سرگیجه، سنکوب یا غش
• برای شناسایی ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب و انواع آریتمی‌ها
• برای ارزیابی خطر رویدادهای مرتبط با قلب در آینده در شرایط خاص، مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (ضخیم شدن دیواره های قلب)، پس از حمله قلبی که باعث ضعف سمت چپ قلب شده است، یا سندرم ولف پارکینسون وایت (که در آن جریان الکتریکی غیرطبیعی وجود دارد. مسیر هدایت در قلب وجود دارد)
• برای ارزیابی کارکرد ضربان ساز (Pacemaker) که تا چه اندازه خوب کار می‌کند
• برای تعیین اینکه درمان آریتمی‌های پیچیده چقدر خوب کار می‌کند
• ممکن است دلایل دیگری وجود داشته باشد که پزشک شما استفاده از هولتر مانیتور را توصیه کند.

مطالعه ...
باید ها و نباید ها در زمان استفاده از هولتر قلب

همچنین اگر می خواهید نشانه های حملات قلبی را بدانید خواندن مقاله 11 نشانه حملات کشنده قلبی را بشما پیشنهاد می‌کنیم.

 

خطرات هولتر مانیتور چیست؟

هولتر مانیتور قلبی روشی آسان برای ارزیابی عملکرد قلب است و خطرات مرتبط با هولتر مانیتور بسیار نادر است.
چسباندن الکترودها به پوست شما ممکن است سخت باشد و ممکن است نیاز به چسب اضافی باشد. هنگامی که الکترودها و نوار چسب جدا می شوند، ممکن است برایتان ناراحت کننده باشد. اگر الکترودها برای مدت طولانی به شما متصل باشند(بیشتر از 72 ساعت)، ممکن است باعث تجزیه بافت یا تحریک پوست در محل استفاده شوند.
بسته به شرایط پزشکی خاص شما ممکن است خطرات دیگری نیز وجود داشته باشد. پیش از نصب هولتر مانیتور، مطمئن شوید که هر گونه نگرانی را با ارائه دهنده خدمات هولتر قلب خود در میان بگذارید.

برخی عوامل یا شرایط ممکن است با خواندن نتایج هولتر مانیتور تداخل داشته باشند یا بر آن تأثیر بگذارند. این موارد شامل، اما محدود به موارد زیر نیست:

• نزدیکی به آهنربا، فلزیاب، سیم های برق فشار قوی، و لوازم الکتریکی مانند ماشین اصلاح، مسواک، و اجاق های مایکروویو. تلفن های همراه و پخش کننده های MP3 نیز می توانند با سیگنال ها تداخل داشته باشند و باید حداقل 15 سانتی‌متر از دستگاه هولتر مانیتور فاصله داشته باشند.
• سیگار کشیدن یا استفاده از اشکال دیگر تنباکو
• استفاده از داروهای خاص مانند داروهای شیمی درمانی یا قلبی
• تعریق بیش از حد، که ممکن است باعث شل شدن یا جدا شدن لیدها شود

چگونه برای هولتر مانیتور آماده شوم؟

ارائه دهنده خدمات اجاره و نصب هولتر شما این روش را برای شما توضیح می دهد و می توانید سوالات خود را از آنها بپرسید.
شما نیازی به ناشتا بودن یا عدم خوردن و نوشیدن ندارید.
بر اساس وضعیت پزشکی شما، مرکز ارائه دهنده هولتر مانیتور قلبی شما ممکن است آماده سازی خاص دیگری را توصیه کند.

در طول مانیتور هولتر چه اتفاقی می افتد؟

نصب هولتر مانیتور معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. رویه‌ها ممکن است بسته به شرایط شما و عملکرد ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی شما متفاوت باشد.

به طور کلی، فرآیند ضبط هولتر مانیتور بدین صوت است:
1. تکنسین و یا کارشناس پرستاری از شما می‌خواهد جواهرات یا اشیایی که ممکن است در ثبت ضربان‌ها اختلال ایجاد کند را بردارید.
2. از شما خواسته می شود که لباس خود را از کمر به بالا درآورید تا الکترودها به سینه شما متصل شوند.
3. مناطقی که الکترودها قرار می‌گیرند تمیز می‌شوند و در برخی موارد ممکن است موها تراشیده یا قیچی شوند تا الکترودها با پوست در تماس باشند.
4. الکترودها به قفسه سینه و شکم شما متصل می‌شوند. هولتر مانیتور با سیم به الکترودها متصل خواهد شد. هولتر مانیتور با یک کیف دور گردن، بر روی شانه و یا دور کمر شما قرار می‌گیرد.
5. تکنسین نصب به شما می‌گوید که آیا باید باتری های هولتر را عوض کنید یا خیر. مطمئن شوید که می دانید چگونه این کار را انجام دهید و باتری‌های اضافی در دسترس داشته باشید.
6. هنگامی که مانیتور شما وصل شد و دستورالعمل‌ها به شما داده شد، می‌توانید به فعالیت‌های معمول خود مانند کار، کارهای خانه و ورزش بپردازید، مگر اینکه پزشک یا مرکز درمانی شما غیر از این را به شما بگوید. این مورد بهپزشک شما اجازه می‌دهد تا مشکلاتی را که ممکن است فقط با فعالیت‌های خاصی رخ دهد شناسایی کند.
7. به شما گفته می‌شود که در حین استفاده از هولتر مانیتور، برگه ثبت وقایع فعالیت‌ها را همراه خود داشته باشید. تاریخ و زمان فعالیت های خود را بنویسید، به ویژه اگر در این مدت علائمی مانند سرگیجه، تپش قلب، درد قفسه سینه یا سایر علائم قلبی که قبلا تجربه کرده اید رخ داده است.

مطالعه ...
چرا تست سریع کرونا COVID-19؟ زود، تند، سریع... درمحل!

بعد از هولتر مانیتور چه اتفاقی می افتد؟

شما می‌توانید به رژیم غذایی و فعالیت های عادی خود برگردید، مگر اینکه پزشک یا مرکز درمانی رویه متفاوتی برای شما تجویز کنند.
به طور کلی، پس از ضبط هولتر مانیتور ، نیاز به مراقبت خاصی نیست.
در صورت بروز هرگونه علائم یا علائمی که قبل از ضبط داشتید (به عنوان مثال، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه یا غش) به پزشک خود اطلاع دهید.
بسته به شرایط خاص شما ممکن است مرکز درمانی بعد از هولتر مانیتورینگ دستورالعمل های دیگری به شما بدهد.

مراحل بعدی چیست؟

• قبل از اینکه با هر آزمایشی موافقت کنید، مطمئن شوید که این موارد را می‌دانید:

• نام آزمون و روش انجام آن چیست

• دلیل انجام این آزمایش برای شما

• باید انتظار چه نتایجی را داشته باشید و نتایج چه معنایی دارند

• خطرات و مزایای هولتر مانیتورینگ

• عوارض جانبی یا عوارض احتمالی آن چیست؟

• زمان و مکان انجام آزمایش یا تست

• چه کسی آزمایش را انجام خواهد داد و صلاحیت آن شخص چیست

• هرگونه آزمایش یا روش جایگزین که باید در مورد آن فکر کنید

• چه زمانی و چگونه نتایج به شما اعلام خواهند شد

• اگر سؤال یا مشکلی دارید، چگونه با مرکز بهداشتی تماس بگیرید

• هزینه پرداختی شما جهت انجام تست هولتر مانیتورینگ چقدر است

در صورت که نیاز به ویزیت پزشک متخصص قلب و اجاره هولتر مانیتور در منزل دارید از مرکز پرستاری در منزل ثمین saminplus.com مشاوره رایگان و نوبت نصب هولتر قلب  و فشار خون بگیرید.

منابع:  https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/holter-monitor

بازگشت به بلاگ
خدمات سلامت در منزل